Miért nem világosított fel az anyukám?

2015.11.04.
15 éves vagyok és nyilván tudok már mindent, de én akkor is hiányolom hogy nem világosítottak fel. Anyukámmal nagyon jó a kapcsolatom, a menstruációrol fel is világosított már 12 évesen, de a szexről sohasem. Nem értem, hogy miért? Talán ő nem mer róla beszélni?
Illetve még azt is szeretném megkérdezni, hogy az normális, hogy amikor 13-14 éves voltam és már 5 hónapja jártam az akkori barátommal nem engedte meg hogy csókolózzunk? Túlságosan félt?
Előre is köszönöm a választ

Szakértőnk válasza a Miért nem világosított fel az anyukám? kérdésre

Kedves Kérdező!

Gyakran előfordul, hogy a szülők nem beszélnek a szexről a gyermekeikkel, mert számukra ez a téma nehezen kezelhető. Ilyenkor bíznak abban, hogy az iskola és a kortársak pótolják a hiányt. Az ideális az volna, ha nem lennének gátjai a kommunikációnak semmilyen témában, de ez a felnőttek saját szemlélete miatt esetenként nem valósul meg.

Valószínűleg ugyanezen okok miatt igyekezett kontrollálni a kapcsolatod alakulását ahelyett, hogy meg tudtátok volna beszélni a helyzetet.

Kezdeményezhetsz édesanyáddal te is beszélgetést ezekben a témákban olyankor, amikor nem vagytok épp közvetlenül érintettek (nem a saját kapcsolatodról beszélni, hanem általánosságban), hátha oldódik a feszültség köztetek.

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor