hogyan változzak meg ?

2015.10.17.
Mit tegyek ? Megszeretnék változni nem vagyok jó tanuló 3-4 de a nővérem viszont szín 5-ös 8-as vagyok és már most év elején sem állok fényesen mindenem a sport emellett zenélek is és így kevés az időm semmit sem szeretnék abba hagyni viszont a tanulmányi átlagom feljebb akarom vinni és szorgalmassabb szeretnék lenni mit tegyek ?

Szakértőnk válasza a hogyan változzak meg ? kérdésre

Kedves Levélíró!

Tény, hogy nem lehetünk mindenben jók: mindenkinek megvannak az erősségei, gyengeségei. Sajnos, ha a lexikális tudást mérő oktatásban nem szerepelünk jól, az "feltűnő" és a jobb jövő kilátása miatt fontosabbanak tartják, mint az egyébb területeken való kiemelkedést.

A nővéreddel pontosan ezért felesleges magad összehasonlítani, hiszen mindkettőtöknek más az érdeklődése, tehetsége.

Mindezek mellett persze pozitív volna, ha önmagad pozitív értékelése mellett, a tanulmányi eredményed is javulna. Ennek érdekében feltehetően az időbeosztásodon, illetve tanulási technikádon volna érdemes javítanod. Nem biztos, hogy le kell mondanod a hobbijaidról, de át kell gondolnod, hogy hogyan tudnál hatékonyabban felkészülni az órákra. Készíthetsz napi, illetve heti tervet, hogy mit mikor tanulsz meg, mennyi időre van hozzá szükséged, a napnak melyik szakában vagy szellemileg a legfissebb. Emellett érdemes lehet új tanulási módszereket kipróbálni (pl. jegyzetelés,felmondás, a megtanultak dolgozatszerű leírása és leellenőrzése...stb.)

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor