Mit tehetek?

2015.09.03.
Tisztelt szakértő!
Több problémám van, ami egy dologhoz kapcsolódik. Végzős vagyok a középiskolában, és nagyon nem szeretnék elballagni, egyetemre menni. Az, hogy egy távoli városba költözök, nem ismerek senkit, nagyon lehangol. Itt a középiskolában az osztálytársaimmal sem érzem olyan jól magam, de legalább szabályozva van, hogy reggel 8-tól ott kell lennem. Úgy érzem még nem nőttem fel eléggé ahhoz a feladathoz, hogy magamról gondoskodjak egyedül. Gyűlölöm ha valaminek vége van.
A másik ezzel kapcsolatos problémám itthon van. Ugyanis egyedüli gyermekként édesanyámmal elég szoros kapcsolatban állunk. Nem tudom hogy érinti, hogy elmegyek itthonról. De szerintem nem jól. Mit tudok tenni, hogyan tudok túllépni ezen a "depresszión" ami most telepedett rám?

Szakértőnk válasza a Mit tehetek? kérdésre

Kedves Kérdező,

nagyon árnyaltan érzed, hogy számos változás előestéjén vagytok Te és az édesanyád is. Először is azt javaslom, hogy beszéljetek édesanyáddal a benned kavargó kérdésekről, félelmekről. Majd ha alkalmasnak látjátok, kérd meg édesanyádat, hogy keressetek pszichológust, ahol át tudjátok beszélni e változások izgalmát és a lehetséges jó kimeneteleket is fel tudjátok vázolni. Ezek a változások - amelyek a mindennapok szintjén kevesebb találkozást eredményeznek kedvezően is alakíthatják a kapcsolatotokat, amelyben két felnőtt emberként tudtok majd részt venni!

Dr. Horvát-Militityi Tünde (PhD) tanácsadó szakpszichológus Dr. Horvát-Militityi Tünde (PhD) tanácsadó szakpszichológus

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor