hogyan tudnák meg változni ?

2015.07.06.
Jo napot ! Èn egy 18 èves lány vagyok .. azèrt írtam önek mert olyan gondom van h nem vagyok maga biztos ès fèlek dolgoktol . Èn meg szeretnèk változni a barátom miatt . Mert az az igazság h mikor oda kerül a sor h szeretkeznènk nekem nem megy , vagyis menne csak valahogy fèlek töle , h valamit nem jol csinálok peddig a testem kivánja de valahogy mèg se megy :(  . Ès ezeken változtatni szeretnèk nagyon ! H meg felejek neki mert szeretem . Kicsit rossz mert ö nem Magyarországon èl hanem külföldön  . Nagyon lelkis vagyok könnyen sírva fakadok , szeretnèk nagyon meg erősödni minden fèle kèp . Csak nem tudom h csináljam . Szeretnèm kèrni a segitsègüket ! Köszönöm elöre is !

Szakértőnk válasza a hogyan tudnák meg változni ? kérdésre

Kedves Kérdező!

Érdemes volna először is feltárni, hogy mi áll az önbizalomhiány és a - szerinted- túlzott érzékenység hátterében. Ha áll valami a kialakulásuk mögött, akkor a kiváltó okot kell helyrehozni. Ha személyiségbeli tényezőkről van szó, akkor is lehet kisebb viselkedésváltoztatásokat beiktatni a hétköznapokba, amik segíthetnek leküzdeni a szorongásokat (pozitív átkeretezés- azaz a jó oldalát megofogalmazni annak, ami törtét; kisebb konkrét célok kitűzése adott helyzetekben - azaz egy-egy apróságban másképp viselkedünk egy adott helyzetben). Önbizalomnövelő lehet a sport is (akár egy tánccsoporthoz való csatlakozás, akár a futás...bármi).

A barátoddal való szexuális életeden pedig segíthet, ha nyíltan megpróbáltok beszélni az érzéseidről és magáról a szexualitásról is, és nem eröltettek semmi "előrehaladást", hanem kivárjátok, amíg szünni kezd a szorongásod.

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor