Hogyan tudnék megváltozni?

2015.06.21.
Jó napot.
17 éves srác vagyok. A kérdésem az lenne hogy hogyan tudnék megváltozni úgy, ne legyek annyira érzelgős, és ne érdekeljen sok dolog? Van egy nő aki idősebb nálam és sajna szerelmes vagyok belé. Tudom hogy ez nem jó, ciki, gáz de, akárhogy is bánt lelkileg attól nagyon szeretem, bármennyire is fáj. És mostanában nagyon bánt, ezért is szeretnék megváltozni. Annyira tud bántani hogy mikor rá gondolok legszívesebben kinyírnám magam, csak sajna ahoz nincs merszem :(. Jó, tegnap kipróbáltam az alkohol jó hatását, részben miatta is, és akkor nem is jutott eszembe. De az nem jó hogy mindig mikor rá gondolok, annyira iszok hogy alig emlékszem valamire. Szerintem.
Mit kéne tennem hogy ne bántsanak a tettei? Meg hogy azért sok dolog se tudjon bántani?
Köszönöm előre a választ.

Szakértőnk válasza a Hogyan tudnék megváltozni? kérdésre

Kedves Levélíró!

Azt nagyon jól látod,hogy az alkoholfogyasztás nem megfelelő megoldás: egyrészt a káros fizikai hatásai miatt, másrészt mert megoldásnak azt nevezzük, ami előre visz, az alkoholmámor pedig csak "elfed".

Az, hogy idősebb nő keltette fel az érdeklődésedet, elég jellemző a korosztályodban. Ha az érzelmeid nem viszonzottak vagy valóban akkora a korkülönbség vagy valami egyéb okozna nehézséget, akkor valóban a továbblépés a megoldás.

Az, hogy "érzelgős" típus vagy, sok lányt vonzhat egy komolyabb kapcsolatban, tehát nem feltétlenül kellene megváltoznod, esetleg kicsit nagyobb kontrollt gyakorolni lehet érdemes, hogy csak azok előtt légy teljesen nyitott, akik értékelni tudják ezt a jó tulajdonságodat. Gyakran segít az érzelmek kontrollálásában, ha van valaki, aki előtt nem kell kontrollálni magunkat, előtte átélhetjük az érzelmeket: tehát egy (vagy akár) több barát (gyakran lány barát), egy barátnő, szülők ...stb. A velük való őszinte beszélgetések segíthetnek feldolgozni azokat a problémákat ,melyek most sokáig foglalkoztatnak.

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor