Egy szorongó lány kérdése

2015.05.18.
Tisztelt Szakértő!
Lassan 1 éve, hogy már nem járok pszichológushoz, előtte szorongásos depresszióval kezeltek. Most érzem, hogy kezd megint eluralkodni rajtam minden, és attól félek, hogy megint efelé haladok, bár igazából van olyan, aki szerint meg sem gyógyultam.
2 hónap múlva kiköltözök külföldre, kint fogok dolgozni, és tudom, hogy valamit tennem kell, nem akarok újra depressziós lenni, vagy legalábbis ennél nem akarok rosszabbul lenni, mint most, de ha visszamegyek a pszichológusomhoz, akkor csak igazat adok azoknak, akik azt mondják, hogy még túl korai kimennem. Félek attól, hogy elköltözzek, és, hogy tényleg nem gyógyultam meg, és így megyek ki, és attól is, hogy elmenjek a pszichológushoz, és ő is azt mondja, hogy rossz döntés volt.
Mit tehetnék, hogy újra összeszedjem magam, de most pszichológus nélkül?
Válaszát előre is köszönöm!
Lola (18)

Szakértőnk válasza a Egy szorongó lány kérdése kérdésre

Kedves Lola!

A változást hozó élethelyzetek mindenkiben keltenek kisebb-nagyobb szorongást, ez természetes. Azonban ha valaki hajlamos depresszív és erősebb szorongásos folyamatokra,akkor előfordulhat, hogy jobban megviselik ezek az élethelyzetek. Ilyenkor a legjobb elébe menni a folyamatnak és minél hamarabb "elkapni", mert ilyenkor még könnyebb helyre rakni a fejünkben a dolgokat. Ezért javasolnám, hogy mégis keresd fel a pszichológusodat. Nem az lényeg, hogy mások mit gondolnak arról, amit csinálsz, ahogy döntetsz, hanem hogy te hogy érzed magad tőle!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor