Ismeretlen lányt sulibálra elhívni hülyeség?

2015.03.27.
Van egy lány aki nagyon régóta tetszik. Próbálgattam szemezni vele és mintha enyhe jele lett is volna a visszaigazolásnak ,de ebben az az egyik ,hogy nem is vagyok biztos, a másik meg ,hogy már rég történt (3-4 hónapja). Azóta én mindig keresem a tekintetemmel ,de semmi viszonzás :( Megszólítani nem vagyok elég tökös ,meg amúgy is 2 évvel fiatalabb nálam (én 11. , ő 9.évfolyamos) és így nem nagyon vannak közös ismerőseink ,akik által meg tudnám ismerni. Ez a bál pont kapóra jön úgy érzem ,mert végre lesz valami alibim amivel odamehetek hozzá.
Szóval igazából az lenne a kérdésem ,hogy ez mennyire etikus dolog egyáltalán? És vajon ő ezt hogy reagálná le ,hogy gyakorlatilag egy vadidegen fiú (hozzáteszem nem tartozom a suli népszerű fiúi közé ) odamegy hozzá és elhívja?
Ami meg főleg aggaszt ,hogy az elmúlt időben egy bizonyos fiúval elég sokat mászkált együtt szóval lehet már késő és már az övé a szíve. Tanácstalan vagyok ,hogy mit tegyek és ,hogy pontosan mit is mondjak neki.

Szakértőnk válasza a Ismeretlen lányt sulibálra elhívni hülyeség? kérdésre

Kedves Tanácsatalan Kérdező!

Ahhoz, hogy megismerkedjen valakivel nem kellenek feltétlenül közös ismerősök... bár kétségkívül elősegíthetik a folymatot;) Ha szívesen menne vele a bálba, akkor odaléphet hozzá egy olyan pillanatban amikor egyedül van, bemutatkozik neki és megmondja neki röviden, hogy arra gondolt igazán örülne, ha együtt mennének a bálba! Véleményem szerint nem kell túlbonyolítani a felkérést, mert minél több részletet tervez bele annál több izgulnivalója keletkezik..."mi lesz, ha valami nem úgy sikerül" kérdéskörben....

Tisztelettel: HMTünde

Dr. Horvát-Militityi Tünde (PhD) tanácsadó szakpszichológus Dr. Horvát-Militityi Tünde (PhD) tanácsadó szakpszichológus

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor