tinédzserszülők és segítésük

2014.09.07.
Tisztelt Válaszadók!
Először is köszönöm a 2014. augusztus 9-én "tinédzserkori terhesség" című kérdésemre adott válaszát. Azóta az ikrek egészségben megszülettek és már itthon is vannak. Ráadásul egypetélyű ikrek. Az első napok nagyon furcsák voltak mert ugye mindenkinek hozzá kellett szoknia ahhoz, hogy a házban van két újszülött is. Az öcsém barátnője márciustól majd szeptembertől ismételten magántanuló lett. Az öcsém még nem kérvényezte ezt a státuszt, de már felmerült a lehetősége. Az első iskolai hét még valamilyen szinten "laza", így megvárja a szeptember végét és kiderül, hogy a 6 órás diákmunka és az ikrek mellett hogy bírja még az iskolát is. Kiemelendő tény, hogy a két húgom, a kisebbik öcsém (8), valamint a szüleink és én is amiben tudunk segítünk az ifjú szülőknek. De én is még tanulok és dolgozok. A kisebb testvéreim is iskolába járnak. A szüleink is dolgoznak.
Önök szerint megérné-e az öcsémnek is kérvényezni a magántanulói státuszt? Ennek esetleges NEGATÍV (elutasító) elbírálásra is van esély?
Igaz vagy "csak" tévhit, hogy az egypetélyű ikrek később akár a (nagyobb) távolság ellenére is megérzik, hogy a másikkal történt valami?
Utóirat: Természetesen örömteli, hogy két ilyen apróság van köztünk.
A korábbi kérdésem linkje: http://www.kamaszpanasz.hu/szakerto/csak_lanyoknak/17951

Szakértőnk válasza a tinédzserszülők és segítésük kérdésre

Kedves Levélíró!

Örülök, hogy minden rendben van a babákkal és öcsédékkel is! Sajnos pszichológusként nem igazán vagyok otthon a magántanulói státusszal kapcsolatban. Beszéljetek erről esetleg az öcséd osztályfőnökével vagy az iskolaigazgatóval! Azt lehet érdemes mérlegelni azon túl, hogy idővel/erővel hogy bírja a tanulást, hogy a kapcsolatai is megmaradjanak, ha úgy dönt, hogy magántanuló lesz. Vegyétek sorra a magántanulóság előnyeit és hátrányait, mielőtt döntést hoz!

Az egypetéjű ikrek között valóban nagyon-nagyon szoros a kapcsolat, erős az összhang, hiszen már az anyaméhben is nagyon közel vannak egymáshoz. Ez a közelség a későbbiekben is jellemző maradhat, ezért érdemes lehet fokozottabban odafigyelni, hogy akármilyen egyformák, különölló emberkék, önálló személyiséggel, igényekkel, félelmekkel és vágyakkal. Biztosan sok izgalmas élményt tartogat számotokra a felnevelésük!

Minden jót!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor