unokatestvér

2014.09.05.
Kedves doktornő!
Elégéé szoktatlan furcsa sztori lesz ez.
19éves lány vagyok,unokabáttyám is 19éves csak 400kmel arrébb lakunkegymástol. Szoval eléggé réóta ismerjük egymást... két évvel ezelőtt lejött hozzánk egy hétre.. olyan dolog történt amire nem számítottam/tunk... lefeküdtünk. azota mégszorosabb a kapcsolatunk. aztán most augusztusban is lejött a csalásdjával, egymásmellett aludtunk az alkalmat megragadva este megint lefeküdtünk 2-3x is.. és a lényeg hogy elmagyarázom hogy hogy nekem az unokatesom:
Az én papámnak a testvérének a lányának a fia. szóval nem közeli unokatestvér.
És szeretné ha lemennék.. és kivánjuk egymást..de ezt nagy titokban tartjuk. Ön szerint lehet-ekomoly bajunk belőle? MINDENJÓT!:
K

Szakértőnk válasza a unokatestvér kérdésre

Kedves Levélíró!

Több szempontból lehet megközelíteni a kérdésedet. Elég távoli rokonok vagytok ahhoz, hogy a köztetek lévő szexuális kapcsolat ne legyen vérfertőzésnek nevezhető (törvényileg sincs tiltva), mégis valamennyire tabunak számít a mi társadalmunkban. Ez persze nem jelenti azt, hogy ne fordulhatna elő ilyesmi, ne alakíthatnátok egy jól működő kapcsolatot és mindenki tabunak tekintené, de felvet egy ilyen problematikát is. Gondolj csak bele, hogy reagálnának a családjaitok, ha kiderülne, hogy mi van köztetek. Az is kérdéses, hogy lelki szempontból hogyan élitek meg a kapcsolatotokat, hiszen akárhogy is nézzük, egy családhoz tartoztok, még ha messze is laktok egymástól. A családi kötelék is jelen van köztetek, függetlenül attól, hogy a személyes kapcsolatotok hogy alakul a későbbiekben. Szerintem beszéljetek erről az unokatestvéreddel és találjátok ki együtt, hogy a felmerülő kérdéseket átgondolva, mit kezdjetek a köztetek kialakult kapcsolattal! Azt mindenesetre fontos tudnod, hogy minél közelebbi rokonságról van szó, annál nagyobb az esélye, hogy az esetlegesen megszületendő közös gyermek valamilyen genetikai betegséggel fog a világra jönni.

Minden jót!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor