Lehet hogy leszbikus vagyok?

2014.08.31.
Lenne egy kérdésem. Nagyon nagyon össze vagyok zavarodva, mert nem tudom hogy leszbikus vagyok-e. Még sosem volt komoly kapcsolatom, de a fiúk érdekelnek engem. Mindig is fiúk tetszettek, értük vagyok oda meg stb. De, múltkor ment a tv-ben egy sorozat amiben 2 lány eljátsza egy ügy miatt hogy leszbikusok és az egyik rájön hogy tényleg érez valamit a barátnője iránt, és elkezdtem nézni ezt a sorozatot/ Faking it/ és elgondolkodtatott. Van egy példaképen cara Delevingne aki leszbikus. Felnézek és támogatnom a leszbikusok és a melegeket, mert atttól hogy az azonos neműek tetszenek nekik ugyanúgy emberek.Néztem egy díjátadót a TV-ben és ott volt egy nő akinek eléggé ki volt vágva a blúza, és megjegyeztem magamnak hogy milyen szép mellei vannak. Álmodtam olyat már hogy lánnyal csókolózok, és hogy tetszik nekem és mikor visszagondoltam az álomra nem tartottam taszítónak vagyis semmi bajom nem volt vele. Teljesen össze vagyok zavarodva, hogy leszbikus vagyok-e vagy sem. Olyan érzés mintha eltévedtem volna a kitaposott, biztonságos utamról, és nem tudom hogy hogy visszatérjek-e rá.Kérem segítsen nekem ebben hogy megtaláljam önmagam és visszatérjek és tudjam hogy jó úton haladok-e előre.
Előre is köszönöm szépen a választ. Szép napot kívánok. :)

Szakértőnk válasza a Lehet hogy leszbikus vagyok? kérdésre

Kedves Levélíró!

Az alapján, amit írsz, szerintem merül fel, hogy esetleg leszbikus vagy biszexuális lennél, ne aggódj emiatt. A fiúk tetszenek, hozzájuk vonzódsz, nem a lányokhoz. Azt gondolom, az, hogy felnézel valamiért a leszbikusokra, nem jelenti azt, hogy a lányokhoz vonzódnál. Talán segítene tisztázni magadban ezt a kérdést, ha átgondolnád, konkrétan mi is az, ami miatt felnézel rájuk. Amikor példaképet keresünk magunknak, a lényeg általában az, hogy egy-egy tulajdonsága tekintetében szeretnénk hozzá hasonlóvá válni, nem teljesen akarunk ugyanolyanok lenni. A te eseteben ennek akár köze is lehet ahhoz a képhez, mely a fejedben a leszbikusokról él, a te szexuális érdeklődésedről viszont nem mond el semmit.

Kamaszkorban, sőt, akár még felnőttként is, a személyiségfejlődésünk része, hogy példaképeket keresünk magunknak, próbálgatjuk, hogy mely tulajdonságokat szeretnénk inkább magunkénak érezni, hogy lehetnénk leginkább önmagunk. Így másokban is könnyen felbukkanhatnak a tiedéhez hasonló kérdések.

A fantáziavilág és a valóság pedig gyakran egyáltalán nem fedi egymást, főleg akkor, ha még nincsenek valós tapasztalaitaid, nem ismered még a reakcióidat eléggé. Könnyen elképzelhető, hogy ami a fantáziánkban felbukkan, a valóságban egészen más reakciót vált ki belőlünk.

Minden jót!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor