Mi lehet velem? depresszió?

2014.08.25.
Kedves Doktornő!
15éves lány vagyok. Kb. február óta nagyon fura minden. Nincs kedvem semmihez, sokszor vagyok fáradt és szomorú, hamar elsírom magam, utóbbi időben rendmániás lettem. Nincs sok barátom. Egész nyáron nem voltam sehol, nem akartam emberek közé menni, mert úgy érzem kevesebb vagyok mint mások. 160cm vagyok és 64kg.. fogynom kéne de egyszerűen nem megy pedig kéne mert újra itt a suli .. a 10.osztály .. ráadásul olyan suliba járok hogy fontos a tesi de én nem akarok mozogni nem akarok sulit és koleszt. De főleg sulit nem.. anyu viszont nem enged át másik suliba. Önbizalmam semmi.. Ráadásul sosem volt még barátom ami nagyon rossz érzés mert a velem egykorúak 90%-a meséli hogy erre meg arra voltak a barátjával. Nagyon rossz.:(
Nem tudom mi lehet velem. Olvasgattam utána de semmi konkrétat nem találtam. Csak a depressziót. Maga szerint lehetséges ?!
Remélem tud rajtam segíteni.
Köszönöm!!

Szakértőnk válasza a Mi lehet velem? depresszió? kérdésre

Kedves Levélíró!

Ha minden igaz, válaszoltam már a kérdésedre, de biztos ami biztos, idemásolom, amit írtam.

Azt írod, fáradt vagy, szomorú, nincs kedved semmihez, úgy érzed, kevesebb vagy, mint mások. Úgy tűnik, mostanában meglehetősen rossz a hangulatod és negatívan látod a világot, valamint saját magadat is. Ráadásul emiatt vissza is vonultál a világtól és az emberektől, ami pedig nem segít abban, hogy pozitív élményeket gyűjts és jobban érezd magad. Fontos lenne megpróbálnod kicsit aktivizálni magad, még akkor is, ha eleinte nehezedre esik, mert úgy tudsz olyan pozitív tapasztalatokat szerezni, melyek segíthetnek oldani, megcáfolni a negatív képedet és elérni, hogy egyre jobban érezd magad. Biztos vagyok benne, hogy történhetnek veled jó dolgok, ha emberek közé mész, programokat szervezel magadnak és rövidebb távú, reális, örömteli célokat tűzöl ki magad elé! Sőt, bármikor összetalálkozhatsz egy olyan fiúval, akivel kölcsönösem megtetszetek egymásnak, jól érzitek magatokat együtt és összejöttök.

Amennyiben úgy érzed, hogy egyedül nem tudsz kimászni ebből a gödörből, fordulj bátran személyesen is pszichológushoz és/vagy pszichiáterhez, hogy segítsen!

Valóban felmerül, hogy depressziós lehetsz, de ennyi információ alapján nem teljesen egyértelmű.

Hajrá!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor