Szerelmes vagyok a legjobb barátomba?

2014.07.17.
Tisztelt Doktornő!
Nagy problémával találkoztam, rosszul érzem magam, hogy nem mondom el senkinek, de társadalmi nyomás miatt félek, ezért fordultam Önhöz.
2 hónapja jelentkezett az, hogy az egyik nagyon kedves barátom (ő is fiú) mintha megtetszett volna, de csak nagyon kicsit és csak ritkán "jelentkezett". Azzal tisztában vagyok, hogy kicsit a fiúk felé húzok de szerelmes még nem voltam fiúba (lányba igen, de amikor rákérdeztem ő nemet mondott, de ekkor már voltak meleg érzéseim). Van egy (velem együtt) négy fős baráti kör, akikkel naponta beszélünk skypeon (ketten ikrek, az egyik ő), de találkozni nem tudunk, mert messze lakunk egymástól. Múlt héten azonban lementünk Balatonra pár napra (most szerdán (tegnap) érkeztünk haza). Indulás előtt pár nappal előtört az érzés és nem tudtam elfelejteni.
A vonaton már szándékosan mellé ültem.
A leérkezés napján, este Trónok Harcát néztünk. Ő egy kinyitható ágyon feküdt, én bal oldalon a lábánál, a földön ültem. Itt még nem mutatott semmit.
Következő nap este VB bronzmeccset néztünk. Ugyan úgy ültünk. Én felraktam a lábam az ágyára (kényelmes volt) és mintha megsimogatta volna a lábfejével az enyémet, az után egymás mellett volt a lábunk végig (kicsit bizarr, tudom).
Másnap a rossz idő miatt a lakásban maradtunk és mindenki zaklatott mindenkit (különböző módszerek a másik agyának felhúzására, pl telefonálás közben labdával dobálás) és itt ő kitalált egy kellemetlen dolgot. Mondta, hogy nyújtsam ki a karomat és a tenyerem nézzen fölfele. Úgy tettem és ekkor három ujját gyengén végighúzta a pólóm ujjától a csuklómig. Kellemetlen volt, de élveztem (ha más csinálta volna, valószínűleg azonnal elrántom a kezem). Négyszer-ötször végigcsinálta, de elvettem a kezem, mert kezdett rossz lenni. Este VB döntőt néztünk. Ő megint a kinyitható ágyon volt, én a lábánál, ugyan az történt, de amikor pár perce egymás mellett volt a lábunk, fogta a kezem és megint elkezdte irritálni az előbb leírt módszerrel. Én rá néztem és egymás szemébe néztünk, amíg el nem vettem a kezem kb a hetedik után (tényleg nagyon kellemetlen tud lenni). Egyszer csak azt éreztem, hogy a nyakamat simogatja, de ugyan úgy, mint a karomat. Szintén kellemetlen, de jó volt.
Utána megint Trónok Harcát néztünk. Itt mindenki leült egy matracra a földön a laptoppal szemben, én mellé ültem. Néha összeért a kezünk, de ritkán.
A következő nap ebéd után mi mosogattunk, akkor néha relatív hosszabb időre (kb egy másodperc) összeért a kezünk (mikor odaadtam neki a vizes edényt, hogy törölje el ő mindig a kezem környékén fogta meg), de este Trónok Harca nézés közben, (itt már mindketten egy másik ágyon ültünk a laptoppal szemben) összeért a kezünk, nem nagyon, csak kicsit és ő nem húzta el, csak pár perc múlva, amikor megigazította a párnát a feje alatt, utána nem tette vissza a kezét.
Reggel nézni akartunk valamit, mert esett az eső és a Trónok Harca elfogyott. A laptopon lévő filmek közül válogattunk, ő kiválasztotta a Frozent... Megint mindenki a matracon ült, mi egymás mellett és egy takaróval takartuk be a lábunkat (mi ketten). Néha mintha simogatta volna a lábfejemet, de lehet, hogy csak véletlenül ért össze és én akarom ezt hinni.
Este Vasembert néztünk. Itt mindketten egy ágyon feküdtünk. Ő hátul én elöl, ő feljebb, hogy lásson tőlem. Itt is csak a lábunk ért össze, de gyakrabban.
Szerdán már jöttünk haza, a vonaton megint mellé ültem de itt nem történt semmi.
Minden nap, mikor jó idő volt, nap közben lent voltunk és fürödtünk, ő általában felém, én ő felé helyezkedtem. Sokszor feküdtünk egy gumi krokodilon keresztbe mindketten, így közel voltunk egymáshoz.
Ezen kívül együnk sem akarja, hogy a másiknak rossz legyen. Van, hogy 1-2 percet vitatkozunk (mi ketten), hogy kié legyen mondjuk az utolsó chips. De nem úgy, hogy "Az enyém!" "Nem, az enyém!", hanem győzködjük a másikat, hogy csak egye meg, ha kéri, mint például:
- Kéred?
- Csak, ha te nem!
- De edd meg nyugodtan!
- Ha kéred, a tiéd lehet.
- De csak ha te nem kéred.
- Ha kéred, megeheted.
- Neked biztos nem kell?
- Igen.
- De ha akarod edd meg.
- Ha szeretnéd megenni, edd meg te...
Ennyi lenne a történet, nem tudom, hosszúnak számít-e, ha igen, elnézést kérek, de szeretnék választ kapni a kérdéseimre egy olyan embertől, aki nem akar belelátni semmit a dolgokba.
Tényleg szerelmes lettem belé?
Ön szerint neki is vannak ilyen érzései?
Ha megkérdezem őt és neki nincsenek véget érhet a barátságunk?
Ha elmondanám, hogyan tálaljam? Nem tudunk gyakran találkozni, de akkor is jönnek mind a ketten, hiszen ikrek. A másikkal is jóba vagyok, nincs ezzel semmi gond, de ha ők ketten jönnek és mindenképpen elhívom a negyedik barátot is, mert kellemetlen ha én egyedül vagyok ők meg ketten.
Válaszát előre is nagyon köszönöm!
Viktor, 16

Szakértőnk válasza a Szerelmes vagyok a legjobb barátomba? kérdésre

Kedves Viktor!

Ez tényleg nehéz kérdés, mert ha félreértettél valamit és a barátod nem érez szexuális vonzalmat irántad, meglehetősen kellemetlen helyzetbe kerülhetsz. Valójában azok a jelek, amiket írsz, akár még egy nagyon közeli barátságba is beleférhetnek, ha a felek kedvelik a testi közelséget. Nem feltétlenül van szexuális töltetük. Sőt, azt gondolom, az érintés és egy szeretett személy közelsége alapvetően kellemes dolog. Nem tudom, pontosan mit érzel, de néha még felnőttként sem könnyű eldönteni, hogy mit is érzünk valaki iránt, akit nagyon kedvelünk. Kamaszként meg, amikor amúgy is tombolnak a szexuális hormonok és annyira alakulóban a nemi identitás és a szexuális érdeklődés, hogy természetes lehet a futó homoszexulis jellegű gondolatok felbukkanása, még nehezebb. Szerintem várj még meg egy-két találkozást és figyeld, hogy hogy alakulnak az érzéseid és hogyan reagáltok egymásra. Így tisztázódhatnak benned is a dolgok és nyugodtan átgondolhatod, beszélj-e vele erről.

Minden jót!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor