Miért álmodom vele?

2014.06.27.
Kedves szakértő!
18 éves vagyok. 2 éve volt egy kis időszakom, amikor valami őrült hülyeségem folytán beleszerettem az edzőmbe, aki 22 évvel idősebb nálam. Nagyon sok hülye döntést hoztam, aminek következtében úgy vettem észre, hogy érdekelni kezdtem. Egy hatalmas baki után, amit ő követett el, egyértelművé tette nekem, hogy soha nem lehet semmi közöttünk, mivel ő házasember (a korom nem érdekelte). Ettől függetlenül utána még mindig folyamatosan bókolt, amivel tovább éltette bennem a reményt, hogy talán mégis összejöhetünk. Egyértelműen tetszett neki, hogy egy tizenévesnek tetszik, és ezzel manipulált. Aztán tavaly megismerkedtem a barátommal, akivel még mindig együtt vagyok. Beleszerettem, és megszakítottam a kapcsolatomat az edzőmmel. Boldogok vagyunk a párommal. Mostanában azonban sokat civakodunk... általában apróságokon. Sokszor az a probléma, hogy valamelyikünk életében történik egy olyas valami, ami stresszt vált ki belőlünk, s emiatt feszültek vagyunk. Most például a párom apukája kórházban van. Valójában nincs semmi problémám a barátommal, nagyon szeretem őt, s tudom, hogy ő is engem, s ez a gondolat boldoggá tesz.
Ami viszont nagyon aggaszt engem az az, hogy egyre többször tűnik fel az edzőm az álmaimban. Nem értem, hogy még 1 év után is itt van a fejemben, s valamiért mindig előjön. Igazából csak beszélgetni szoktam vele az álmaimban, és úgy viselkedek vele, mint a legjobb barátommal. Folyton azt hangoztatja nekem, hogy hiányzom neki, és hogy töltsünk együtt több időt. Minden álmomat valóságosnak észlelem, s olyan, mintha úgy találkoznék vele, mintha tényleg 1 éve nem láttam volna őt. Ami pedig még jobban aggaszt az az, hogy általában ezekben az álmokban nincs benne a jelenlegi párom, vagy mert szakítottunk, vagy mert nem is ismertem őt soha.
Nagyon remélem, hogy ennek az egésznek nincs semmi jelentősége, és hogy mihamarabb elmúlik.
Válaszát előre is köszönöm.

Szakértőnk válasza a Miért álmodom vele? kérdésre

Kedves Levélíró!

Ne aggódj az álmaid miatt! Az, ami álmunkban megjelenik, gyakran egészen más, mint ami a valóság, így nehéz is megfejteni az álmainkat, gyakran nem egyértelmű, hogy mi is jelenik meg bennük abból, ami mélyebben foglalkoztat minket, már ha egyáltalán felfedezhető bennük ilyesmi. Az álmokban összekeveredhetnek a dolgok időben, térben és az érzések is másra irányulhatnak, mint valójában. Előfordulhat, hogy a félelmeink, vágyaink vagy akár egy-egy bennünk intenzívebben dolgozó érzés jelenik meg valami egészen más formában, mint várnánk. Gondold át, hogy mi lehet az a számodra legfontosabb mozzanat, érzés az álmodban ami visszatérően megjelenik az álmaidban és hogy vajon mi köze lehet a valós életedhez, félelmeidhez, vágyaidhoz vagy más érzéseidhez. Hol jelenik meg az életedben? Mi bukkan fel álmodban, ami mostanában fontos lehet neked?

Minden jót!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor