Szerelmes vagyok az osztálytársamba

2014.06.17.
Kedves Doktornő!
Most lett vége az első középiskolás évemnek. Év közben jött az osztályunkba egy srác és év vége fele kezdtem el többet érezni iránta mint barátság. Eddig akárkit kérdeztem azt mondta, hogy nem akadály az, hogy osztálytársak vagyunk de szerintem így kínos lenne köztünk minden. Néha úgy érzem, hogy akár még lehetne is köztünk valami de rajta annyira nem látom, hogy nagyon szüksége lenne egy kapcsolatra. Olyan aki inkább számítógépes játékokkal játszik.
Gondoltam már sokszor azt, hogy szerelmes vagyok de aztán mindig rájöttem, hogy nem vagyok szerelmes csak vágyok a szerelemre. 16 éves vagyok és minden barátnőmnek van barátja..nagyon rossz érzés mindig azt hallgatni, hogy mit csináltak együtt a párjukkal én pedig csak mosolygok és arra gondolok, hogy bár én is átélhetném ezeket. Még nem is csókolóztam. Bár egyszer voltam eddig igazán szerelmes, egy évig csak az a fiú volt nekem (igaz soha nem találkoztunk mert nagyon sokat kellett tanulnia és nem volt ideje egy kapcsolatra így már nem is beszélünk én próbáltam jó kapcsolatban maradni vele, hogy esetleg a jövőben lehessen köztünk valami de soha nem válaszolt a leveleimre) rengeteget sírtam utána és azt gondoltam, hogy ő az igazi és senkit nem fogok úgy szeretni mint őt. De az élet megcáfolt mert beleszerettem az osztálytársamba. Nem tudom mit tegyek..Nem okoz gondot ha el kell mondanom valakinek az érzéseimet de nem tudom, hogy jó ötlet-e. Mit tegyek, mondjam el neki vagy ne? Mert attól tartok, hogy ha elmondom akkor minden kínos lesz közöttünk de ha nem mondom el akkor pedig sosem tudom meg, hogy ő szeret-e vagy nem. Nem tudom mi lenne a megfelelő megoldás.
Kérem segítsen!

Szakértőnk válasza a Szerelmes vagyok az osztálytársamba kérdésre

Kedves Levélíró!

Szerintem, ha tényleg tetszik a fiú, úgy érzed, szerelmes vagy belé és látsz rá esélyt, hogy alakuljon köztetek valami, kár lenne kihagyni a lehetőséget arra, hogy jól érezzétek magatokat együtt! Felsorakoztatsz néhány ellenérvet. Hogy osztálytársak vagytok, talán nem is akar kapcsolatot, kínos lesz, de azt gondolom, még ha tényleg negatívan is alakul, biztosan meg fogsz tudni birkózni vele! Egyébként is, nyár van, a sulikezdésig van még bőven időtök megemészteni, akármi is történjen köztetek. Próbálj meg közeledni hozzá, hátha tényleg jól érezted és ő is érez irántad valamit!

Hajrá!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor