Vagdosom magam segítség!

2014.06.17.
egy éve kezdtem el vagdosni magam az elején csak körző meg olló, tű meg ilyesmi aztán már pengére szoktam rá azért kezdtem el vagdosni magam mert egy fiú nagyon bejött és én az ő szemébe egy senki voltam és most is az vagyok nagyon fájt így kezdtem el és akkor kezdődőt az hogy a barátnőm észre vette a vagdosásokat és mondta hogy ne csináljam de én folyattam még súlyosabban még többet és egyre szomorúbb lettem.Látta a barátnőm hogy még mindig nem fejeztem be és azzal fenyegetőzőt hogy szól a tanárnak de rá tudtam venni hogy ne szóljon senkinek erről és nem is szolt.Anyukámnak nem merem elmondani és ezzel nem akarom terhelni.És attól félek hogy dühős lenne rám ha elmondanám.Volt ebbe az évben az iskolába a védőnő és mindenkit megvizsgált észrevette a karomat és kérdezte hogy ez mi én erre azt hazudtam hogy macska karmolás el is hitte a védőnő.Nem akartam elmondani mert akkor egyből a szüleimnek szól és én azt kicsit se akarom hogy megtudják.Nagyon szomorú vagyok bármi bajom van akkor a vagdosásba keresem a gyógyírt és meg is nyugtat de mikor meg látom a kezemet el fog a sírás és újra elkezdem magam vagdosni. Nem tudom mit tegyek és remélem tudd valami tanácsot adni nagyon köszönöm hogy elolvasta a levelemet
Segítséget kér:Egy 14 éves lány

Szakértőnk válasza a Vagdosom magam segítség! kérdésre

Kedves Levélíró!

Azt írod, miután megvágod magad, akkor jó, megnyugszol. Gondolom, megkönnyebbülsz, oldódik a feszültséged. Valószínűleg elég sok feszültség gyűlt benned össze, már csak a visszautasítás kapcsán is, melyekkel mintha nem igazán tudnál mit kezdeni. A vagdosás levezeti egy részüket, de nem érzed így jól magad, csak további feszültségeket kelt benned, ráadásul ez egy meglehetősen agresszív, destruktív formája a feszültséglevezetésnek. Szerintem megpróbálhatnád inkább szeretni magad, a bántás helyett! Próbálj ki más módszereket is, hátha találsz olyat, amitől kicsit hosszabb távon is jobban érzed magad! Ilyen lehet például az intenzív sportolás, de sokat segíthet az is, ha beszélsz az érzéseidről, gondolataidról vagy megjeleníted őket naplószerű, zenei, képi vagy bármilyen más, neked megfelelőbb formában. Szerintem fontos, hogy a lelki problémákat inkább lelki, mint testi szinten kezeljük. Beszélj arról, hogy nem érzed jól magad ebben a helyzetben, mennyire fáj, hogy nem vesz észre az a fiú! Meglátod, jól fog esni!

Amennyiben úgy érzed, egyedül nem sikerül megküzdened a vagdosással, fordulj bátran személyesen is pszichológushoz, hogy segítsen ebben a folyamatban!

Hajrá!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor