Pozitív hozzáállás?

2014.06.16.
Kedves Doktornő!
17éves fiú vagyok, és több problémán is akad. Először is lányok terén valahogy nagyon nincs szerencsém sosem jön össze semmi sem. Ahányszor csak kezdeményezni próbálok vagy ilyesmi akkor az esetek nagy részében rövid időn belül"kosarat" kapok a "nem vagy az esetem" és "társai" kíséretében. Amennyiben ez nem történik meg és kicsit jobban sikerül megismerkedni, akkor pedig a jó öreg "inkább maradjunk csak barátok" mondat köszön vissza rendszeresen... Valószínűnek tartom hogy velem lehet a probléma mert eléggé félénk vagyok nehezen szánom el magam komolyabb lépésekre, és emellett nincs valami áldott jó külsőm sem. Így gondolom mondanom sem kell hogy már kissé belefásultam a folyamatos visszautasításokba és kigúnyolásokba. Amikor el is számon magam hogy bepróbálkozok valakinél akkor már rögtön az újabb kudarcra gondolok, ami rendszerint be is következik. Második problémám az lenne hogy az elmúlt pár hétben/hónapban gyakorlatilag semmi életkedvem sincs. (Valószínűnek tartom hogy ez összefügg e a fentiekkel) Gyakorlatilag semmi sem okoz különösebben örömöt vagy tölt el jó érzéssel. A korábbi hobbik és hasonlók egyszerűen hidegen hagynak és nem jelentenek semmit sem. A videojátékokkal is hasonló a helyzet régebben órákig el tudtam foglalni magam némelyikkel most viszont ha magamra is erőltetem némelyiket egy negyed óra után már egyáltalán nem köt le és csak szenvedésként élem meg. Akármilyen tevékenységbe is kezdenék előtte végigfut az agyamon hogy : Mi haszna?, Miért csináljam?,Felesleges.Régebben szerettem enni de mostanában az sem igazán izgat csak ha szükséges, az egyetlen dolog ami viszonylag kellemes az az alvás. Egy ideje nem foglalkoztam a baráti körömmel sem. Mit tehetnék hogy valamivel pozitívabban tudjak hozzáállni a dolgokhoz?

Szakértőnk válasza a Pozitív hozzáállás? kérdésre

Kedves Levélíró!

Azt írod: "Amikor el is számon magam hogy bepróbálkozok valakinél akkor már rögtön az újabb kudarcra gondolok, ami rendszerint be is következik....Akármilyen tevékenységbe is kezdenék előtte végigfut az agyamon hogy...Felesleges."

A sok negatív tapasztalat miatt valahol érthető is, ha negatívá válik a hozzáállásod, azonban akárhonnan is nézzük, ez nem segít abban, hogy elérd, amit szeretnél. Sajnos a kisugárzásunkon, a kommunikációnkon elkerülhetetlenül érezni lehet, hogy milyen gondolatokkal veszünk részt egy helyzetben és attól, akivel lényegében ismeretlenül kapcsolatba kerülünk, nem igazán várhatjuk, hogy megcáfolja azt, amit mi igaznak gondolunk. Jellemzőbb, hogy elhiszi, anélkül, hogy belegondolna, ami nem csoda, hiszen nem rendelkezik annak ellentmondó tapasztalatokkal. Így, amikor például odamész egy lányhoz, érdemes félretenni a régebbi kudarcélményeidet, felidézni az apróbb sikereket és elképzelni, hogy akár ő is lehet az, akit keresel, akinek ugyanúgy bejössz, mit ő teneked! Ugyanígy, amikor valamibe belekezdesz, engedd meg magadnak, hogy a pozitív dolgokat is feltételezz róla és jól érezd magad!

Hajrá!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor