A szerelem

2014.05.08.
Kedves pszichológusok/szakértők!
Sokat olvasgattam a Kamaszpanasz oldalán, de az én helyzetembe pontos megoldást nem találtam.
A helyzet az, hogy szerelmes lettem az egyik lány osztálytársamba,(15 éves fiú vagyok) amíg az iskolában vagyok néha le sem tudom róla venni a szememet, mert annyira tetszik. Otthon is mindig ő jár a fejemben. A legnagyobb probléma az, hogy az osztálytársam, ezért nem merek hozzá közeledni. A kisebb visszatartó erő, hogy bátortalan vagyok, a nagyobb az, hogy a legtöbb osztálytársam nagyon éretlen, és biztosan én lennék terítéken emiatt nem is egy napig.
És honnan tudhatom, hogyha ő is nyitni szeretne felém, de ugyanebből az okból szintén nem mer? Őt sem akarom kínos helyzetbe hozni. Mivel próbálkozhatnék? Vagy ne álltassam magamat tovább és próbáljam elfelejteni?
A választ előre is köszönöm.

Szakértőnk válasza a A szerelem kérdésre

Kedves Levélíró!

Könnyen elképzelhető, hogy tényleg terítékre kerülnél, ha nyíltan közelednél a lányhoz, de biztos vagyok benne, hogy sokan titokban irigyelnének, amiért mertél lépni.

Szerintem jó ötlet lenne először csak haverilag, barátilag közeledni hozzá, ismerkedni, flörtölgetni vele, hogy kiderítsd, mennyire nyitott feléd. Beszélgess vele, tölts vele minél több időt, hadd lássa, hogy érdeklődsz iránta és kiderüljön, jól érzitek-e magatokat együtt. Jelezheted a vonzalmadat egy-egy nézéssel, érintéssel, megjegyzéssel is. Látni fogod a reakcióiból, hogy mi a helyzet és ha úgy alakul, nyugodtan prókálhozhatsz egyértelműbben is. Figyeld, hogy szívesen van-e veled, viszonozza-e az érdeklődésedet, hogy reagál az érintésedre, stb.

Hajrá!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor