Miért nem találok partnert?

2014.05.06.
Kedves szakember!
Fiatal 21 éves lány vagyok, külföldön élek. Vannak barátaim, mindenki nagyon szeret, örülnek nekem, szívesen fogadnak. Mindenki dicsér, milyen jól főzök, milyen jól beszélem a nyelvet, milyen szép rendet tartok, milyen kedves és figyelmes vagyok, milyen csinos vagyok és arról is több visszajelzést kaptam, hogy jó barát és jó hallgatóság vagyok.
Mégsincs fiú barátom. Sose volt kapcsolatom. A legjobb barátaim 35 felettiek, velük sokkal mélyebb beszélgetéseim szoktak lenni, mint a kortársaimmal. Persze a kortársaim is mind kedves, egyáltalán nem felszínes emberek. Szeretek velük lenni, együtt tölteni az időt. De fáj, hogy nekem egy fiú se mer udvarolni. Az én hibám volna ez? Túl jó vagyok, és nem érzik elég értékesnek magukat hozzám? Mondhatnám, hogy a középpontban vagyok, és mégis olyan egyedül érzem magam emiatt. Mind azt gondolják, hogy én nagyon menő és tapasztalt lány vagyok. Igen, egyes dolgokban. Nem okoz gondoz megfőznöm, háztartást vezetnem, gyerekekről gondoskodnom, dolgoznom, új helyen megállni a helyem, de talán emiatt a nagy határozottság mellett, azt gondolják az emberek, nem érnek fel hozzám?
Nagyon kétségbe vagyok esve, mert értékesnek és szerethetőnek tartom magam, és elkeserít, hogy a kevésbé előnyös külsővel rendelkező lányok is hamarabb találnak fiút, mint én. Pedig már nagyon vágyom rá, és folyton e körül járnak a gondolataim, és ez bosszant.
Vissza kellene vennem önmagamból? Tudom, hogy nehéz lenne másképp csinálni, és nem tudom, mit tehetnék.
Köszönöm.

Szakértőnk válasza a Miért nem találok partnert? kérdésre

Kedves Kérdező!

Nem hiszem, hogy probléma lenne azzal, hogy önmagadat adod. Elvégre, amikor összejössz valakivel, a leendő párod óhatatlanul is azzal a lánnyal kell, hogy együtt legyen, azt a lányt kell, hogy szeresse, és elfogadja, aki te valójában vagy. Rendben van az életed, jól kézben tartod a dolgaidat, jól nézel ki, határozott vagy. Lehet, hogy tényleg nehezebben mernek közeledni hozzád, mert úgy érzik, nem elég jó pasik, nem elég határozottak, hogy férfinak érezzék magukat melletted, de más magyarázat is felmerülhet. Csak vaktában tippelgetek, hiszen nem ismerlek eléggé, lehet, hogy nem igaz rád egyik sem. Lehet, hogy te veszed nehezebben észre, ha valakinek tetszel és mivel nem adsz bíztató jeleket, elérhetetlennek gondolnak. Lehet, hogy neked vannak túl határozott elképzeléseid arról, hogy milyen kapcsolatot, férfit keresel és a többiek nem éreznek elég nyitottnak, hogy közeledjenek. Egy kapcsolat lehet akár félelmetes is, hiszen nem lehet csak úgy kézben tartani, mint az élet más dolgait. Kiindulva abból, hogy sohasem volt kapcsolatod, gondolom, nem mész bele könnyen bármibe. Próbáld esetleg lazábban venni, ismerkedni, flörtölgetni, hiszen minél több fiút megismersz, annál könnyebben rátalálhatsz arra, akivel igazán jól érzed magad! Egy-egy randi még semmire sem kötelez, de tapasztalatszerzésnek és lehetőségnek mindenképpen jó! Elképzelhető, hogy egyszerűen csak még nem találkoztál azzal a férfival, akire vársz, de bármikor összefuthattok!

Hajrá!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor