Hogy legyek kicsit vidámabb és felszabadultabb?

2014.05.06.
Kevdes Doktornő!
Nincs sok barátom az iskolában, és sosem mosolygok. Már sok tanáromtól hallottam, hogy mosolyogjak meg minden, de valahogy sosem tudom rászánni magam. Emiatt kicsit kívülállónak érzem magam, mert az osztályban szinte sosem szólnak hozzám,nem hívnak el sehova. Amikor 1-nél több emberrel beszélgetek, háttérbe szorulok, mert a másik viccesebb, jófejebb, talpraesettebb, stb.. Járok sportolni, ott sem megy a többiekkel való barátkozás.
Szeretnék ezen változtatni és ehhez szükségem lenne az Ön tanácsára is.
Lehet valahogy tanulni a viccességet vagy ilyesmi? Hogyan és hol tudnék barátokat szerezni? Hogyan tudok kevésbé merev és inkább laza, jófej csajszi lenni? Hogyan tudnék magamnak találni megfelelő fiút? Vagy ez csak úgy magától jön és ne görcsösen ragaszkodjak hozzá, hogy találnom kell valakit?

Szakértőnk válasza a Hogy legyek kicsit vidámabb és felszabadultabb? kérdésre

Kedves Kérdező!

Szerintem sokat segítene az, ha megpróbálnád engedni, hogy megismerjenek. így kiderülhet, kivel illesz össze akár haverként, barátként, akár barátnőként. Nem gond, ha először nem tudsz nagyobb társaságban is feloldódni. Próbálj egyesével nyitni azok felé, akik szimpatikusnak tűnnek. A mosoly és a viccesség valóban sokat segíthet, de az őszinte érdeklődés is közelebb tud hozni egymáshoz két embert! A lényeg, hogy elérhetőbbnek, nyitottabbnak mutasd magad, ha azt szeretnéd, hogy közeledni próbáljanak hozzád, akár a fiúk is. A görcsösség könnyen kelthet távolságtartó benyomást, még ha nem is ez a szándékod vele. Fogd fel esetleg kicsit lazábban a kapcsolatokat, nyiss úgy mások felé, mintha csak kideríteni akarnád, hogy ki az, akihez tényleg szívesen közelebb kerülnél!

Hajrá!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor