Kit válasszak?

2014.04.29.
Üdvözlöm!
Szeretném a tanácsát kérni!Fogalmam sincs hogyan döntsek.
Volt barátommal (K) májusban lettünk volna együtt 3éve,de ő 2hete szakított velem,avval az indokkal,hogy nem bírja a távkapcsolatot,és soha nem is bírta,és hogy sokat veszekedtünk.(Németországban lakik március 1.-e óta).Múlt héten pénteken keresett fel,hogy hiányzok neki,bocsássak meg,próbáljuk újra,minden máshogy lesz,stb.Ez mind szép és jó.De!Én megismertem egy másik srácot (T) 1 hónapja,találkozgatunk,volt csók is már,és szerelmes belém,ezt a szemembe is megmondta,2szer aludtam nála,1szer volt több is.Ő teljesen más mint volt barátom,körülbelül ellentétek.T olyan mint a szőke herceg fehér lovon.Nagyon kedves,tiszteletreméltó,és folyton bókol,és ő vár ameddig csak szeretném,és eddig nem vesztünk össze,nem volt semmi konfliktus.Amikor vele vagyok megszűnik minden gondom,és boldog vagyok.Mindíg viccelődik,ha szomorú lennék felvidít.Mindkét srác tud a másikról,és mindkettőt szeretem.Volt barátomat nem szeretem már szerelemből,mert sokszor bántott meg,és sokszor szakítottunk már,és sokat veszekedtünk.És úgy érzem nem tudnék benne megbízni.Még sem tudok dönteni.Mindketten küzdenek értem,T személyesen is,de K csak telefonon,mert nincs internete.K-val se veszekedtem mióta hív,és ő is megváltozott,úgy látom.Hosszú távra gondolkodik mindkettő,és én is szeretnék hosszú távra gondolkodni.De mi van akkor ha K-t választom?T azt mondta küzdene akkor is értem.De mi van ha K-val egy darabig jó lenne,de utána megint jönnének a viták?Ő azt mondta nem lenne ilyen soha többet.Ha T-t választom,ő is mondta,hogy nem veszekedne velem,és mindent megadna nekem,és mindent megtenne értem.Még is úgy érzem,hogy K-val elég hosszú ideig együtt voltam,és még egy próbát megérne.De egyiket se szeretném megbántani.K sírt a telefonban,és próbál mindent elkövetni,hogy őt válasszam.T személyesen is mindent megtesz hogy jól döntsek,mert ő nem olyan mint K,és soha nem is lenne olyan.Én 22éves vagyok,volt barátom 19,és T pedig pár hónappal fiatalabb tőlem.
Ön szerint hogyan döntsek?Már mindent mérlegeltem,folyton jár az agyam mi lenne K-val,mi lenne T-vel.Apukám nem bírja volt barátomat,lehet azért,mert én vagyok a lánya.Barátaim azt tanácsolják,hogy haggyam volt barátomat,és válasszam T-t.De mivan ha K valami hülyeséget csinál magával?Mert azt is mondta hogy megöli magát,vagy valami.Sajnálatból nem lennék vele,ez biztos.Mindkettőt szeretem,tudom melyik milyen.K-t több mint 3 éve ismerem,T-t pedig már lassan 6 éve.
Remélem tud valamit segíteni nekem.Mert én már nemtudom mit tehetnék.Nem jutok egyről a kettőre.
Várom válaszát.
Üdv.: Heni

Szakértőnk válasza a Kit válasszak? kérdésre

Kedves Heni!

Tudom, hogy azt szeretnéd, hogy a leírtak alapján javasoljam egyiket vagy másikat. De bizony az a helyzet, hogy ezt csakis te döntheted el. Ne is hallgass senki másra, hiszen te fogsz járni a választottaddal. Minden döntés lemondással is jár. Biztosan az a legrosszabb ebben, hogy ha az egyik mellett döntesz, azzal lemondasz a másikról. De azért ne érezd olyan véglegesnek. Bármelyik mellett is döntesz, én biztos vagyok benne, ha tényleg annyira odavannak érted (ami valószínűsíthető a leveledből), akkor ha mondjuk 3 hónap múlva meggondolod magad, akkor is boldogan lesz a barátod az, akinek most nemet mondasz. Talán annyi szól a volt barátod mellett, hogy vele sokkal hamarabb kiderül, hogy működik vagy nem. A másik fiúval az elején miden bizonnyal minden rózsaszín lesz, hiszen minden kapcsolat így kezdődik. Ez az egyetlen szempont, amit még hozzá tudnék tenni, hogy segítselek a döntésedben. Bárhogyan is döntesz, szerintem egy hónapon belül ki fog derülni, hogy boldog, elégedett vagy-e a döntéseddel, és ha mégsem, még akkor sem késő változtatni a dolgokon. Mondhatod az új fiúnak azt, hogy szeretnél még egy utolsó esélyt adni a réginek, és mondhatod a réginek is, hogy szeretnéd megpróbálni ezzel az új fiúval. Érdemes a „megpróbálni” szót mondani, mert ebben benne van, hogy ha esetleg nem jön össze, nekik még lesz esélyük, tehát ne tegyenek le végleg rólad (de ezt azért ne mond ki ígyJ)

Minden jót, hajrá!

Üdv,

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor