Szerelem után barátság?!

2014.04.16.
Kedves Doktornő!
Azzal a problémával fordulnék Önhöz, hogy 5 hónap után szakított velem a barátom, egyik napról a másikra. Nyáron "kavartunk", én többet akartam de ő visszautasított, tartottuk a kapcsolatot és legjobb barátok lettünk( utána jöttünk össze). Most azt mondta, hogy legyünk barátok, és ő ugyanúgy mellettem lesz bármi van, csak kicsit másképp. Beszélünk minden nap, szakítás után 4 nappal együtt jöttünk haza, nekem így könnyebb, hogy tudom, hogy mi van vele és érzem valamilyen szinten a közelségét, de olyanokat mond néha, (pl. amikor együtt jöttünk haza) hogy ő megimserkedett egy csajjal, akivel szombaton találkoznak stb, és nekem ez nagyon rossz érzés, hogy tudom, hogy ő 1 héttel a szakítás után már más lányokkal van (és ezt nem csak a találkozásra értem, hanem a testi kapcsolatra is). Ha beszélünk akkor nagyon jó, viszont nagy fájdalmat tud ezzel okozni, de azzal is tisztában vagyok, hogy nekem csak rosszabb lenne ha nem tartanánk a kapcsolatot mert nekem nagyon nagy szükségem van rá az élet minden területén. Nem tudom mit kéne tennem...
És még annyi, hogy nekem a szakítás előtt 1 héttel még olyanokat mondott hogy nem találna még egy olyan lányt mint én, tervezgetett, hogy majd nyáron elmegyünk a Balatonra stb stb... és egyik pillanatról a másikra bejelenti, hogy szakítani akar... Őszintén megbeszéltük, hogy nem lány áll a háttérbe, de nem értem, hogy hogyan változtak meg benne ilyen hamar a érzések... talán fél egy komoly kapcsolattól ?! Nem tudom mit gondoljak. Kavarognak bennem az érzések.
Tanácsát előre is köszönöm!

Szakértőnk válasza a Szerelem után barátság?! kérdésre

Kedves Kérdező!

Először is teljesen érthető, hogy rossz hallani azt, amikor az ex pasid, akivel épphogy csak egy hete szakítottatok, más lányokról mesél. Elmondhatod neki azt, amit nekem is írtál, azt, hogy még friss benned a dolog, és arra kéred, hogy még egy ideig ne veled beszélje meg a csajos ügyeit, mert bánt téged. Ettől még tarthatjátok a kapcsolatot, hiszen sok minden másról is lehet beszélni!

Azt nem írtad, hogy hány évesek vagytok. Elképzelhető, hogy a fiú éppen abban a korban van, amikor nem szeretné elkötelezni magát igazából senki mellett. Biztosan szeretett téged, most is fontos vagy neki, de most nem szeretne egy valaki mellett legyökerezni. Bulizna, csajozna. Biztosan nem lesz komoly barátnője – ha igazat mondott, és nem egy másik lány áll a szakítás mögött. Ő most függetlenségre vágyik, ilyen szempontból még korrekt is, hogy előbb szakított, mint hogy véletlenül megcsalna. Jelzi, hogy tisztel téged, és nem akart volna megtenni veled ilyet!

Az, hogy tartjátok a kapcsolatot, még segíthet is neked, hogy ne egyik napról a másikra kelljen elengedned őt, hanem szép fokozatosan. Azért arra figyelj, hogy csak addig maradjatok barátok, amíg neked jól esik. Ha nem tudja betartani, amit kérsz tőle, azaz hogy ne meséljen az újdonsült barátnőiről neked (hacsak nem kérdezed), akkor inkább ne találkozzatok egy ideig, míg be nem gyógyulnak a szakítás miatti sebeid!

Fel a fejjel! Üdv,

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor