mit csináljak, ha az anyám őrült?

2014.04.13.
remélem, erre a kérdésre már óhajtanak válaszolni :)
tisztelt szakértő
az anyám őrült, de nem tudom, mit tehetnék...mármint komolyan őrült...szerintem skizofrén vagy valami hasonló baja lehet, mert állandóan hazudozik és olyanokat mond, hogy ő szokta látni, ahogy az emberek rólam sugdolóznak, rajtam nevetnek a buszmegállóban..meg hogy mások azt mondják neki, hogy vigyenek el orvoshoz, mert nem vagyok normális...pl. van egy anyámmal egyidős nő a környéken és szoktam vele beszélgetni a buszmegállóban reggelente meg ilyesmi és róla is azt mondta, hogy az a nő a buszon mondta neki, hogy még sosem látott mosolyogni, ezért vigyenek el orvoshoz...meg amúgy mindig ezt mondja, hogy neki állítólag az emberek azt mondják, hogy sose mosolygok és mindig olyan komor vagyok és vigyenek el orvoshoz. ráadásul tiszta idegbeteg is, már nem egyszer ilyen kis semmiségek miatt felpofozott, meg agyon akart verni, volt, hogy megfenyegetett, hogy leszúr, meg eltöri a lábam, amiért mezítláb voltam itthon, aztán volt, hogy reggel egy busszal mentünk és még itthon szintén valami kis piti dolog miatt mérges lett...valami olyasmi volt, hogy rosszul állt a kapucnim vagy nem tudom és a buszon úgy szólt ide, hogy -Idióta! ezen kívül egyfolytában másokhoz hasonlítgat és próbálja velem minél jobban éreztetni, hogy egy szar vagyok, pl. a volt legjobb barátnőmet mindig az orrom alá dörgöli, hogy bezzeg ő már magára mos, meg ilyesmik, ehhez képest én csak meresztem egész nap a seggem, közbe én is mosnék magamra, ha tudnám egyáltalán, hogy kell bekapcsolni a mosógépet, de még azt se mutatja meg...volt, mikor megkértem régebben, hogy mutassa meg, hogy kell, erre mondta, hogy menjek be és nézzem, hogy kell, erre bementem és elkezdett velem ordibálni, hogy hogy állok és takarodjak kifelé...szóval ilyesmik...meg hogy egyszer felhívta egyik osztálytársam anyukáját, és hallotta, hogy megkérdez az anyuka valamit a lányától és miután letette a telefont, mondta, hogy -Hallottad, milyen normális volt az a kislány az anyjával, nem ilyen szemétláda, mint te! szóval mondom, tényleg nem normális. ja és amit nagyon bírok még, hogy egyfolytában a súlyommal cseszeget, akárhányszor csak egy 5 percre le merek ülni enni vagy tv-zni, már egyből ilyeneket mond, hogy -Csinálhatnál is valamit ahelyett, hogy csak a hatalmas seggedet növeszted még nagyobbra!
már elegem van, de nem tudom, mit csináljak, mert végül is az osztályfőnöknek hiába szólnék, mit tudna csinálni? megmondaná anyámnak, hogy elmondtam neki mindent, hogy tényleg leszúrjon vagy agyonverjen? hogyne. apám meg kint van Németo.-ban, de egyébként ő is ilyen, tehát...és még rokonokhoz se tudnék menni, mert az összes rokonunk az ország másik felében lakik, én meg az iskolám miatt nem akarok máshová menni...(egyébként 16 éves vagyok és lány)

Szakértőnk válasza a mit csináljak, ha az anyám őrült? kérdésre

Kedves Levélíró!

Feltételezem, azért írtad, hogy reméled, erre már óhajtunk válaszolni, mert egy kérdésedre nem kaptál választ. Minden kérdésre válaszolunk, sajnálom, ha eltévedt útközben egy kérdésed vagy késtünk a válasszal, beteg voltam. Ha még nem érkezett rá válasz, tedd fel újra, válaszolunk.

Amennyiben tényleg ennyire szörnyű az anyukáddal a helyzet és úgy gondolod, veszélyben van a testi épséged, mindenképpen fontos lenne, hogy mielőbb segítséget kérjél! Fordulhatsz az osztályfőnöködhöz, az apukádhoz vagy más rokonaidhoz is. Biztos vagyok benne, hogy van, aki segíthet és amennyiben anyukádnak tényleg van valami pszichiátriai problémája és nem csak arról van szó, hogy mostanában túl sok benne a feszültség és ennyire elmérgesedett köztetek a helyzet, akkor neki is segítségre van szüksége.

Minden jót!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor