Hogyan szeressek ki a heteró barátnőmből?

2014.04.05.
Kedves Doktornő!
Évek óta szerelmes vagyok a legjobb barátnőmbe, nemrég kezdtük együtt a főiskolát szóval a közelség sem segít hogy leküzdjem ezt. Nagyon fájdalmas a közelében lenni, mert gyakran megölel és hozzám bújik. Évek óta áltatom magam azzal hogy egyszer csak leesik neki a dolog, vagy ő is belém szeret, de sajnos egyre nyilvánvalóbb hogy kifejezetten ellene van a meleg kapcsolatoknak. :( Részemről nem csak egy szimpla fellángolás ez, hiszen évek óta tart és hosszú távon is tudnék vele élni, normális életre berendezkedve vele mint a heteró párok... Ő a másik felem, még ő is szokta mondani hogy milyen jól kiegészítjük egymást meg tökéletesek vagyunk együtt. Felajánlotta hogy költözzünk össze, de abból ítélve hogy külön szobánk lenne ő baráti összeköltözésnek gondolja, de én azt nem bírnám, mert sokkal többet érzek egy barátságnál.
Sajnos senkivel sem beszélhetem meg ezt, mert kiutálna az egész környezetem. :( A családom utálja a melegeket, sok barátom nincs, de az a kevés se állna velem szóba ha kiderülne.
Szóval abban szeretném a segítségét kérni hogy hogyan tudnék kiszeretni belőle? A családom nagyon szeretne már látni mellettem egy fiút, és valahol én is úgy érzem hogy ha nem szeretném elveszíteni minden szerettemet akkor "normális" életet kellene élnem. Valahol azt olvastam hogy addig nem tudhatjuk biztosan hogy biszexuálisak vagy homoszexuálisak vagyunk-e amíg nem próbáltuk ki az ellenkező nemmel. De hogyan jöjjek úgy össze egy pasival ha nem igazán tudom velük elképzelni a szexet (pláne úgy hogy még mindig fáj a szívem a barátnőm után és tuti összetörik ha meglátom valaki mással - pedig nem láttam eddig még a barátnőm mellett fiút).
Elég sötéten látom így a jövőmet, úgy érzem hogy sose leszek boldog :( Van számomra még kiút?
egy összetört szívű lány

Szakértőnk válasza a Hogyan szeressek ki a heteró barátnőmből? kérdésre

Kedves Levélíró!

Szerintem abban, hogy eldöntsd, milyen irányban is keresgélj, rengeteget tudna segíteni, ha ismerkednél és tapasztalatokat gyűjtenél. Azt írod, nem tudod elképzelni egy pasival a a szexet. Amennyiben ebben teljesen biztos vagy és soha egyszer sem bukkant fel benned a gondolat, hogy mondjuk szívesen csókolóznál egy pasival akkor lehet, hogy ez az irány tényleg nem túl ígéretes. De gyakran van olyan is, hogy a szexualitás felébredéséhez személyesebb kapcsolatra, intimitásra, bizalomra, közelségre van szükség. Emiatt érdemes lenne talán ismerkedned fiúkkal is. Ugyanígy pedig lányokkal is. A cél az lenne, hogy valaki olyanhoz is közelebb tudj kerülni, aki partner lenne egy olyan párkapcsolathoz, amilyenben jól tudnád érezni magad. Amennyiben pedig úgy érzed, semmi sem változik és a barátnőddel az a kapcsolat, amilyenben ő partner, nem jó neked, lehet, hogy érdemes lenne beszélned vele az érzéseidről és együtt kitalálnotok, mit kezdjetek ezzel a helyzettel.

Minden jót!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor