Mit változtassak?

2014.03.06.
Kedves Doktornő,
17 éves fiú vagyok, és az a problémám, hogy bármennyire is próbálkozok nem igazán van sikerem a lányoknál. Először arra gondoltam, hogy a kinézetemmel lehet gond, de szinte megszólalásik hasonlítok a bátyámra, akinek soha nem voltak ilyen problémái. Sőt! Habár a személyiségem elég ellentétes az övével.
Nem vagyok különösképpen visszahúzódó, vagy visszafogott, a lányokkal, akiknél próbálkoztam mindig udvarias, kedves, megértő voltam/vagyok. Figyelek rájuk, meghallgatom őket, még akkor is, mikor másokat nem érdekelnek a problémáik. Mégis, mindig azt kapom, hogy olyan jó barát vagyok, meg, hogy úgy szeretnek, mintha a testvérük lennék. Ez szép dolog, de egyszer lehetne valaki, aki ÚGY is szeret, nemcsak mint testvért. Én igazán megváltoznék, csak nem tudom mit kéne változtatnom. Már ha egyáltalán a magatartásom okozza ezt. Én mindenkivel kedves, és megértő vagyok (aki éppen tetszik, azzal különösen), segítek mindenkinek, ahol tudok, de mégis, amikor én kerülök problémás helyzetbe, senkit nem érdekel. Eddig csak kétszer voltam olyan helyzetben, hogy látszódott rajtam, hogy letört vagyok, és 1-2 kedves szó igazán segített volna, de akkor mindenki, akinek korábban segítettem, akit vigasztaltam, nagy ívben elkerült, és nem segített (ez az utolsó a barátaimra is vonatkozik, nem csak azokra a lányokra, akiknél próbálkoztam).
Teljesen össze vagyok zavarodva. Én mindig őszinte és barátságos vagyok, odafigyelek másokra, ők mégis soha nem törődnek velem. Ez kezd egyre jobban frusztrálni, és egyre inkább arra bíztat, hogy inkább tegyek mindenkire.
Mi lehet bennem a hiba? Egyre kétségbeesettebben próbálom kideríteni. Eddig sikertelenül.

Szakértőnk válasza a Mit változtassak? kérdésre

Kedves Levélíró!

Az alapján, amit írsz, nem tűnik úgy, mintha egyértelműen a te hozzáállásodon bukna a barátnőszerzés. Inkább csak az tűnik fel, hogy ha te ennyire kedves vagy velük, vajon miért nem alakul ki olyan kölcsönös kapcsolat, ami ahhoz kellene, hogy hozzád is ilyen kedvesen viszonyuljon az illető. Talán érdemes lenne megpróbálnod kisebb lépésekkel közeledni, kevésbé baráti alapon. Tehát ne rögtön a mélyebb beszélgetésekkel indíts, ami arról szól, hogy te nagyon figyelsz a lányra, aki szintén magával van elfoglalva, hiszen éppen a bajára koncentrál, hanem adj lehetőséget rá neki, hogy elkezdjen rád is figyelni. Próbálj kicsit lazább lenni, flörtölgetni, úgy alakítani a dolgokat, hogy jól érezzétek magatokat és elkezdhessetek, mint nő és férfi közeledni egymáshoz, fokozatosan megismerni egymást. Talán a bátyád tud ebben segíteni. A komolyabb témákra lesz még időtök, ahogy egyre közelebb kerültök egymáshoz egy párként.

Hajrá!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor