személyiségzavar?

2014.01.30.
Tiszteletem! Egy nagyon kulonos problémával állnék elő.Akárhol vagyok ha társaságban vagyok egyszerűen mindig feszűlt vagyok, és azon idegeskedek hogy a testtartásom megfelelő legyen és az arcmimikám is nézzen ki valahogy. Egyszerűen mindig azt kívánom ilyen esetekben hogy bárcsak lenne egy tükör valahol hogy lássam hogy nem-e úgy néz ki az arcmimikám mint egy őrültté. 14 éves korom óta nagyon hangulatember vagyok,egyszer majd megpukkadok az örömtől máskor meg teljesen magam alatt vagyok (sokszor ok nélkül,és gyakran naponta van ez a hangulat váltakozásom). Állt iskola alsó tagozatában nagyon jó tanuló voltam, felsőben kezdtem el túlságosan ellustulni. Skizofréniára gyanakodtam, viszont nincs semmiféle hallucinációm és nem hallok hangokat a fejemben. Ez az arcmimikás problémát nagyon ciki lett volna élőben megkérdezni tehát gondoltam itt felteszem a kérdést. Ha esetleg tudna tanácsot adni a problémámra amit egyedül is használhatok szakember nélkül azt nagyon megköszönném.
Tisztelettel : Tóth Balázs

Szakértőnk válasza a személyiségzavar? kérdésre

Kedves Balázs!

Szerintem ennyi információ alapján határozottan elhamarkodott lenne bármit is írnom azzal kapcsolatban, milyen diagnózis lehet a leginkább helytálló és hogy felmerülhet-e személyiségzavar a háttérben. Ehhez személyes találkozás kellene, jóval több információ rólad és lehetőség szerint diagnosztikai tesztek. Szerintem fordulj ezzel kapcsolatban szakemberhez, mert könnyen kiderülhet, hogy nincs is semmi komolyabb gond a háttérben és akár egy néhány alkalmas terápiával könnyedén megoldható, ha van is szükség rá. Kár lenne feleslegesen azon aggódnod, hogy komoly gond van veled!

Azt írod, azon idegeskedsz, hogy nehogy azt gondolják, az arcmimikád úgy néz ki, mint egy őrültté. Szerintem sokat segítene, ha megkérdeznél hozzád közel álló embereket, hogy milyen benyomásuk van rólad, mit gondolnak, a helyzetnek megfelelő-e az arcmimikád, tudod-e kommunikálni, amit szeretnél. Emellett pedig érdemes lenne kipróbálnod azt is, hogy hogyan reagálnak az emberek akkor, ha nem figyelsz ennyire mereven a viselkedésedre. Mert, ha jól értem, nem kaptál olyan visszajelzést, hogy őrültnek tűnsz, ha jobban elngeded magad. Jó lenne kideríteni, tényleg annak gondolnának-e.

Minden jót!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor