Beleszerettem

2014.01.20.
Beleszerettem a barátom legjobb haverjába (barátommal 3 és fél éve vagyunk együtt), és ő is ugyan így érez irántam, de nem merünk lépni a barátom miatt. Igazából én már nem szeretem úgy Őt mint régen, de nem tudok hogy szakítani vele, mivel félek, hogy mi lesz vele nélkülem mivel 3 év azért nem kevés idő..
És azt vettem észre, hogy míg a barátomtól egyre jobban elhidegülök, addig a haverjával nagyon jól érzem magam. Mit tegyek?

Szakértőnk válasza a Beleszerettem kérdésre

Kedves Levélíró!

Szerintem ez pont egy olyan helyzet, melyben minél tovább halogatod a döntést, annál jobban sérültök mindannyian. Gondold át, hogy mit akarsz és tedd meg a megfelelő lépéseket, hogy elérd! Azt gondolom, a barátod is biztosan érzi, hogy valami nincsen rendben köztetek, valószínűleg a barátja is eltávolodott tőle a folyamatos titkolózás miatt, így most sem jó neki ez a helyzet, legfeljebb nem tudja, hogy mi van a háttérben Az pedig, hogy félsz, hogy nélküled nem tudna elboldogulni az életben, szerintem meglehetősen gyengécske indok arra, hogy vele maradj. Persze, ha van rá más okod is, például, hogy szereted őt, jó vele együtt lenni, el tudod vele képzelni a jövődet, akkor érdemes meggondolni a dologt, hogy nem csak egy múló fellángolásról van-e szó a barátja irányába, mely jelezhetné azt is, hogy valami hiányzik mostanában a kapcsolatotokból. Akárhogy is döntesz végül, azt javaslom, próbálj minél egyértelműbb lenni és kommunikáld a fiúk felé őszintén, hogy mit akarsz. Remélhetőleg sikerül minél kevesebb fájdalommal megúsznotok ezt a háromszöget!

Hajrá!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor