Miért nem tudom magam elfogadni?

2014.01.12.
17 éves vagyok és nem tudom magam elfogadni.5.osztályos korom óta bántottak pedig tudom hogy nem vagyok "csúnya" se kövér meg semmi tehát nem is értettem mindig kiközösítettek és még mai napig ez megy mert ugyanabba az osztályba járok..egyszerűen nem tudom magam elfogadni úgy érzem hogy undorító vagyok..már sokszor gondoltam arra hogy jobb lenne ha nem is lennék..

Szakértőnk válasza a Miért nem tudom magam elfogadni? kérdésre

Kedves Levélíró!

Azt írod, tudod, hogy nem vagy se csúnya, se kövér! Szerintem ez nagyon fontos és jó kiindulási alap lehet ahhoz, hogy növelni tudd az önértékelésedet. Gondold még át, mi az, ami akár szerinted, akár azok szerint akik kedvelnek téged, pozitív benned! Biztosan van ilyesmi, több is, legfeljebb eleinte kicsit nehezebb észrevenni, miközben újra és újra azzal szembesülsz, hogy ilyen sokan vannak, akik kiközösítettek, esélyt sem adtak rá, hogy jobban megismerjenek és megkedveljenek. Sokat segíthet, ha beszélsz valakivel az érzéseidről, gondolataidról! Attól, hogy az osztálytársaiddal nem jössz ki, még lehetnek barátaid, haverjaid! Állj nyitottan ehhez a kérdéshez, adj esélyt másoknak!

Amennyiben úgy érzed, hogy egyedül nem boldogulsz a helyzettel és nem tudod jobban elfogadni magadat, fordulj bátran pszichológushoz, hogy segítsen megküzdened ezzel a helyzettel és együtt elérjétek, hogy reálisabban, pozitívabban lásd önmagad!

Hajrá!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor