Mi a legjobb döntés ?

2014.01.06.
Kedves Szakértők!
Az alap tények ami talán segít. 19 éves egyetemista vagyok, és szűz. Sose gondolkodtam a szüzességemről úgy, h majd egy gyertyafényes szép szobában, rózsaszirmos ágyon fekve fogom odaadni valakinek. Csak egyszerűen még nem jutottam el addig, hogy megtörténjen úgy, h biztosan ne bánjam meg.
Azonban most megismerkedtem egy sráccal, aki 22 éves, és hát igen tapasztalt. Vonzódik hozzám, én is hozzá, de kapcsolat nagyon nem lehet belőle, legalábbis amikor először beszéltünk erről, akkor leírta, hogy ő ebben semmi esélyt nem lát, mert messze vagyunk egymástól, illetve az első komoly kapcsolatom lehetne, ezért úgy gondolja, hogy nem pont rá van szükségem, és ő nem szeretne most komoly kapcsolatba keveredni.
Azonban azt tudom, hogy mivel kölcsönösen kedveljük egymást és vonzódunk a másikhoz, ezért amolyan barátság extrákkal kapcsolat, kötelességek nélkül lehetne belőle. Sok fejtörést okoz a kérdés, hogy neki adjam e a szüzességem, mert bízom benne, és úgy gondolom oda figyelne rám, de nem tudom milyen hatással lenne rám, miután megtörténik. Leginkább a bűntudattól félek, illetve attól, hogy ha megkap akkor már nem lesz rám kíváncsi. Főleg, mert tudom, h jobban szereti a szűz lányokat. Természetesen ez így most rosszul hangzik, de tényleg bízom benne. Erre legjobb példa, h egyszer áthívtam magamhoz és kerek perec megmondta, h abból semmi jó nem lenne. Más srác simán feljött volna és megfektet. Ő addig nem nyúl hozzám, amíg meg nem engedem. És valahogy úgy vagyok vele, h szeretném, hogy ő legyen az első, de nem tudom mi a jó döntés.
Tudatában vagyok, h ez csak rajtam áll, de úgy gondoltam, hogy egy szakértő véleménye sose árthat, és talán segít meghozni a legjobb döntést.
Üdvözlettel: SM

Szakértőnk válasza a Mi a legjobb döntés ? kérdésre

Kedves SMó!

Szerintem mindenképpen érdemes átgondolnod, hogy mit akarsz rövid és hosszabb távon egyaránt. Az, hogy nem tűnik valószínűnek, hogy kapcsolat lehet belőle, inkább valamiféle barátságnak extrákkal látnád a realitását, fontos támpont lehet. Azt gondolom, különösen fontos, hogy úgy tudd irányítani a kapcsolatotokat, hogy jól érezd magad benne, akármi is lesz a jövőben. Vonzódtok egymáshoz, kedvelitek is egymást, ráadásul az eddigiek alapján sem tűnt úgy számodra, hogy csak szexet akarna a fiú. Így valószínű, hogy továbbra is szívesen találkozna veled, de lehet, hogy ha az együttléteteket titokban egy párkapcsolat kezdetének tekinted, vagy csak reménykedsz benne, jelentősebb lesz benne a csalódás utána, mint a kellemes élmény, amit adhat. Megpróbálhatod esetleg tisztázni a fiúval is, hogy mibe mész bele konkrétan, egyértelműen kommunikálni felé, hogy mit vársz a kapcsolatotoktól és kideríteni, hogy ő mit is akar.

Írod, hogy az utána esetlegesen felbukkanó bűntudattól is félsz. Mindenkinek más az értékrendje, így leginkább azt kell átgondolnod ezzel kapcsolatban, hogy beleférne-e a tiédbe a szex egy baráttal, komoly kapcsolat nélkül.

Hajrá!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor