Nem akarok élni

2013.12.07.
üdv! segítséget szeretnék kérni,nem tudom mit kezdjek az életemmel.Mert ami most van az már elviselhetetlen. 17 éves fiu vagyok.A családommal nem tul jo a kapcsolatom valami miatt nem alakult ki az a jo kapcsolat köztünk.Barátaim nincsennek, a sulit utálom,mindenki kiközösít és bántanak.Rondának is érzem magam és nagyon magányos vagyok.minden napom egy szenvedés. sokat sirok.reménytelennek látom az életem.Ugy érzem nem akarok már tovább élni.de meghalni sem akarok.Nem tudom mit tegyek hogy jobb legyen.Segitséget szeretnék kérni még mielött valami hülyeséget csinálnék.

Szakértőnk válasza a Nem akarok élni kérdésre

Kedves Levélíró!

Az alapján, amit írsz, úgy tűnik, most nagyon negatívnak látod a dolgokat. Azt gondolom, azonban, a világ a legtöbbször nem teljesen negatív vagy pozitív, legfeljebb olyannak látszik azon a szemüvegen keresztül, melyen nézzük. Így az aktuális hangulatunk és gondolataink is befolyásolhatják, hogy mit veszünk észre a körülöttünk zajló dolgokból. Próbáld meg esetleg egy kicsit tudatosabban pozitív irányba terelni a gondolataidat! Keress jó dolgokat, intézd úgy, hogy kellemes élmények érjenek! Csinálj olyasmiket, amiktől jobban érezheted magad! Idézz fel poziítv emlékeket, gondold át, mit lenne jó csinálni! Ilyen lehet a sport vagy bármi más aktivitás, amiről tudod, hogy régebben szeretted. Nézz körül az emberek között is, hátha találsz olyat, akivel beszélgethetnél egy jót, akivel megoszthatnád, hogy mi zajlik benned! Biztos vagyok benne, hogy jobban éreznéd magad tőle, de már az is sokat segíthet, ha kiírod magadból mindazt, ami most benned kavarog.

Érdemes lenne szerintem személyesen pszichológushoz fordulnod, hogy hatékonyabb segítséget kapj! Az, hogy nem látod, egyedül hogyan tudnál kijutni ebből a gödörből, még nem jelenti azt, hogy nincs belőle kiút és egy kis segítséggel ne találhatnál rá!

Hajrá!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor