Lépjek én, vagy várjak?

2013.11.15.
Tisztelt Szakértő!
Azért fordultam Önhöz a kérdésemmel, mert nagyon nem értek egy bizonyos helyzetet.
Körülbelül 1,5 hónappal ezelőtt megismerkedtem egy fiúval. A legjobb barátaim osztálytársa/barátja, és ők elhívták egy közös programunkra. Nekem első látásra nagyon megtetszett. Az volt az érzésem, hogy én is neki, mert sokat foglalkozott velem. Következő alkalommal jött megint. Akkor már konkrétabb jeleit is adta, hogy tetszem neki, mondta is, hogy mennyire jól érezte magát múltkor. Utána interneten is elkezdtünk beszélgetni, és nagyon figyelmes, érdeklődő volt velem. Kérdezett rólam, meg akart ismerni. A kedvenc dolgaimmal is elkezdett foglalkozni, mikor őt nem is érdekli. Utána még barátokkal találkoztunk kétszer. Mind a kettő találkozónál nagyon érezhető volt, hogy többet érez irántam. A nézéséből, abból ahogy viselkedett velem. Például zavarban volt a közelemben, de amikor oldódott a hangulat akkor mindig velem próbált beszélgetni... A hajamat is kisimította az arcomból, meg hasonlók. Az utolsó baráti összejövetelen megfogta a kezemet, és meg is akart csókolni. (Egyébként azt, hogy tetszem neki néhány közös ismerősünknek el is mondta.) Ez után az este után elhívott randira. Körülbelül 6 órán keresztül beszélgettünk, sétálgattunk. Viszont sok volt a kínos csend. Ezt többször mondta is nekem, hogy még nem volt úgy, hogy ennyire ne tudna valaki előtt megszólalni, és hogy ez mennyire kínos. A találkozó alatt is sokat utalt arra, hogy sokat gondol rám, és rettenetesen kedves, figyelmes volt velem. A randi végén nem csókolt meg, de észrevettem, hogy sokat nézte a számat. Teljesen olyan érzésem volt, hogy minden sínen van, ebből lesz valami. Minden ismerősünk látta, hogy van köztünk valami, úgyhogy mindenhonnan a pozitív visszajelzéseket kaptam.
Viszont ezután a randi után jött egy 180°-os fordulat. Ennek a napnak lassan 2 hete, azóta is csak egyszer beszéltünk interneten, azt is én kezdeményeztem. Pedig elérhető, de nem ír. 1 hete rendeztek a barátaim megint egy találkozót. Úgy volt, hogy jön, de a legutolsó pillanatban lemondta. Következő nap írtam neki, arra nem válaszolt még mindig. Rákérdeztem a barátaimnál, ők azt mondták nem értik, mert rengeteget beszélt rólam nekik, de most hirtelen mindezt tagadja. És azt mondta, hogy azért nem beszél velem, mert nincs témánk. Pedig ez nem igaz!
Viszont azt mondták nekem, hogy 2 éve volt egy borzalmas párkapcsolata, valamint rettenetesen félős, ha lányokról van szó.
Ön szerint miért tűnt el egy jó randi után ennyire? És miért látta rajta mindenki, hogy többet érez irántam?
Ön szerint írjak neki megint, és próbáljam vele megbeszélni vagy adjak neki időt? Lassan 2 hete nem beszéltünk, és nekem már nagyon hiányzik.
Előre is köszönöm!

Szakértőnk válasza a Lépjek én, vagy várjak? kérdésre

Kedves Levélíró!

Az alapján, amit írsz, elég egyértelműnek tűnik, hogy tetszettél a fiúnak. Ugyanakkor, amikor arra került volna a sor, hogy ténylegesen összejöjjetek és belemenjen egy kapcsolatba, túl egymás kerülgetésén, valamiért kihátrált a helyzetből. Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy már nem tetszel neki. Valójában rengeteg oka lehet, így szerintem félrevezető lenne találgatni. Az, hogy zavarban volt melletted és nehezen tudott megszólalni, azt gondolom, inkább csak egy jele lehetett annak, hogy valami bizonytalanság, szorongás van benne. Talán, ha többet tudnál arról, hogy mi lehetett a zavara hátterében, közelebb kerülhetnél a válaszhoz is, amit arra keresel, hogy miért hátrált ki a kapcsolatotokból. Talán érdemes lenne megpróbálnod nyíltan beszélni vele erről, hátha eloszlathatók az aggodalmai, ha pedig másról van szó, neked is könnyebb lehet magadban a helyükre tenni a történteket, ha tisztábban látod, hogy mi áll a háttérben.

Hajrá!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor