mi a teendő ilyenkor?

2013.11.13.
mi a teendő ha megerőszakolnak? van e értelme a feljelentésnek?
szégyellem magam hisz felmentem a lakására. belekötnének a rendőrök hogy miért mentem fel az első randin egy ismeretlen lakására? vagyis annyira nem ismeretlen, megbízható közösségből ismerem, ezért meg se fordult a fejemben, hogy együttlétre kényszerít...nem tudtam kimenekülni a kezeiből. azt hittem, ilyen csak a filmekben van. sokkal erősebb volt nálam, ha ki akartam térni, elhúzódzkodni, visszahúzott fél kézzel és erőltette az aktust, nekem ez volt az első. egy kicsit fáj odalent, de nem láttam értelmét elmenni orvoshoz..
5 órán keresztül tartott az aktus, nagyon elfáradtam, már túl akartam lenni az egészen. nem védekeztünk. hiába kerddztem rá a gumire, meg se hallotta. csak az utolsó két percben vette fel, de előtte tényleg órák óta hatolt belém... elmúltam 18, de én nem akartam ezt. nem szóltam senkinek erről.
nagyon el vagyok keseredve napok óta nem alszom.

Szakértőnk válasza a mi a teendő ilyenkor? kérdésre

Kedves Levélíró!

Azt gondolom, mindenképpen érdemes lenne átgondolnod, hogy feljelentést tegyél, hiszen szörnyű dolgot tett veled az ismerősöd! Valóban felmerülhet ellenérvként, hogy érzelmileg megterhelő lehet a feljelentés és a bírósági procedúra, de a másik oldalon is vannak érvek, mint például az, hogy lehetőséget kapj segítséggel szembenézni a tettessel, elérni, hogy megkapja a büntetését és azt, hogy máskor, mással ne tehesse meg ugyanezt. Az, hogy felmentél a lakására egyáltalán nem jelenti azt, hogy engedélyt adtál neki arra, hogy bántson és megalázzon! Neked kell mérlegelned az érveket. Pszichológusként fontosnak gondolom azonban, hogy segítséget kérj a trauma feldolgozásához és a tovább lépéshez, lehetőség szerint pszichológustól. De az is nagyon sokat segíthet, ha egyszerűen csak nem fojtod magadba a történteket, hanem kilépve az áldozat szerepéből beszélsz róla a szüleidnek, a barátnőidnek vagy bárkinek, akiben megbízol. Már az is megkönnyebbülést hozhat, ha kiírod magadból a naplódba vagy levezeted az indulataidat úgy, hogy megversz egy boxzsákot.

Hajrá!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor