hogyan mondjam el neki?

2013.11.09.
rosszul érzem magam mert nem mondok el valamit a terapeutának. nem tudom elviselni hogy egyedül vagyok és ezért mindig ráírok valakire vagy felhívok valakit. ha ez nem megy akkor felhívok egy lelkisegélyt ahol hiába próbálok valódi problémáról beszélni elköszönnek tőlem mert hogy fiatal vagyok és ilyenkor aludnom kellene satöbbi meg ha terápiára járok akkor meg amúgy se beszélhetünk. és ettől ideges leszek dühöngök és sírok mert visszautasítanak.
nem tudok vele mit kezdeni. szóban olyan sután megy minden alig tud kihúzni belőlem valamit. írásban ad fel nekem házit amit múltkor is megcsináltam. le kellett írnom mit éreztem az öngyilkosságom előtt közben és után. elolvasta és amíg olvasta elkezdett küszködni a könnyeivel. azt mondta nagyon kifejezően és szépen írok. de én nem akartam hogy sírjon.
most lehet azért sem vagyok jól mert szüleim nagyon összevesztek és senki se szól senkihez. nem tudom mi legyen. pedig én szeretném elmondani. sok mindent szeretnék de mikor ott vagyok gyáva vagyok. nehéz ez így nagyon!

Szakértőnk válasza a hogyan mondjam el neki? kérdésre

Kedves Levélíró!

A helyzet az, hogy tényleg fontos, hogy a saját magadon való munkád lehetőség szerint egy helyen történjen, hiszen így lehet gyorsabban és hatékonyabban dolgozni, eredményeket elérni. Szerintem fogd fel azt a nehézségedet, hogy magadról beszélj a terapeutádnak is olyan dologként, amiben változni, feljődni szeretnél. Próbáld kisebb lépésekben leküzdeni a "gyávaságodat" és kérd ehhez a terapeutád segítségét is! Megpróbálhatod azt is, hogy leírod vázlatként, amiről beszélni szeretnél és az alapján mondod el neki, ami benned van. Így talán könnyebb lesz! Amiatt pedig, hogy a könnyeivel küszködött, ne aggódj! Szerintem ez egy teljesen normális emberi reakció és azt jelenti, hogy megérintette a problémád, nem pedig azt, hogy neki akkor rossz volt vagy fájdalmat okoztál neki! Akár érdemes lehet erről is beszélned vele, hogy az ezzel kapcsolatos félelmeid ne akadályozzák a közös munkátokat.

Minden jót!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor