Miért piszkál a fiú amikor a barátaival van?

2013.11.01.
Tisztelt Szakértő!
Anita vagyok 16 éves.Most nemrég kezdtem a középiskolában a harmadik osztályt. Van egy fiú akit már gyerekkorom óta ismerek
(látásból). Mikor összefutunk illedelmesen köszön és mosolyog is. A fiuval nem barátkozunk, eddig is csak egy alkalommal váltottunk pár szót. A suliba a osztálytermeink egymás mellett helyezkednek el ezért mindig összefutunk.Amikor tizórain találkozunk mindig a szemembe néz és fojton mosolyog, eddig minden rendben. Engem az aggaszt hogy a fiúnak van egy menőbb barátja, és amikor a barátjával van, akkor rámnéznek, és nevetgélnek. Általában kínosan érzem magam, mert ugy érzem, mintha rajtam nevetgélnének, minha kinevetnének. A fiú tetszik nekem, és amikor összefutunk próbálom leplezni azt hogy tetszik nekem, de valoszinüleg észrevehette már.A fiu mikor egyedül van akkor szégyenlős, amikor pedig a menőbb barátjával társalog akkor teljesen megváltozik a szmélyisége és olyan érzésem van hogy gunyolognak rajtam. Múlt héten pedig mikor a fiu a menőbb barátjával társalgott beszolt nekem mivel késtem pár percet tanitási óráról hogy a tanárnő azt mondta hogy nem kell bemennünk órára és hogy igazolatlan órát kaptam. Valamint ehhez még elkezdett mosolyogni én pedig vissza szóltam neki hogy nembaj, másnem megpróbálom lehet h beenged. Később kiderült hogy ezt csak kitalálta de nem tudom miért viselkedik igy, mikor társaságban van és hogy miért nevetgél felém a barátaival?

Szakértőnk válasza a Miért piszkál a fiú amikor a barátaival van? kérdésre

Kedves Levélíró!

Azt gondolom, ennyi információ alapján legfeljebb csak találgatni lehet arról, hogy mi állhat a fiú viselkedésének a hátterében. Te úgy értelmezed a helyzetet, valószínűleg részben a felmerülő félelmeid miatt is, hogy kinevetnek téged, gúnyolódnak rajtad. Más magyarázat is elképzelhető, például lehet, hogy te is tetszel a fiúnak vagy az is, hogy egyáltalán nincs is közöd ahhoz, hogy nevetgélnek. Ugyanígy, amikor beszólt neked a fiú a késés miatt, az értelmezhető rosszindulatú szívatásnak, furcsán sikerült ismerkedős jellegű poénkodásnak vagy egyszerűen csak egy olyan megmozdulásnak, mellyel a haverjánál akart bevágódni, függetlenül attól, hogy kiről van szó, rólad vagy akárki másról. Szerintem, ha érdekel, mi is a helyzet, menj bele a játékba, találj ki te is valami hasonló poént. Hátha még a végén együtt is nevethettek!

Hajrá!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor