Meggondolatlan vagyok (?)

2013.10.28.
kinos problémával fordulok Önhöz... 19 éves lány vagyok. olyan életem van amit nagyon sokan el se tudnak képzelni folyton akadályokba ütközök, minden téren, minden nap fájdalmaim vannak...épp ezért pl a pasik meg más ilyen témák másodlagosak számomra.. de mostmár nagyon is fontos kezdett lenni, hisz a korom ellenére még nem is csókolóztam soha.... a probléma az h mivel általába az ilyen dolgokat félvállról veszem mert van ami nekem súlyosabb gond, nagyon könnyen beszélek a szerelemről h ki tetszik stb. rég meg akartam fogalmazni ezt a kérdést de még magam előtt is szégyelltem elismerni hogy ennyire ostoba vagyok...azt szeretném ha nem lenne mindig rám irva ha bejön nekem valaki és ne mondjam el olyan könnyen senkinek mert szerintem mondjuk nem tudom igy van-e de lehet köze ennek is ahhoz h soha egyikkel se jöttem össze. persze ott van az is h semmi önbizalmam ,előre bemeséltem magamnak h a problémáim miatt nem fog egy pasi se elfogadni.
a másik h barátaim se igazán vannak..úgy vannak velem, ha van kedvük rám foglalkoznak velem, főleg ha véletlenül találkozunk mert nem keresnek, mindig csak mondják h fognak keresni. Senki nem utál, senki nem szeret. senkinek nem vagyok annyira rossz h kerüljön, kifejezze h nem bir és senkinek nem vagyok annyira jó h kiálljon mellettem , keressen ,tényleg barátok legyünk.
amik ténylegesen a problémáim ,soha nem beszélek azokról senkinek...
kérem szépen segitsenek, nagyon nagyon rég húzódik ez a dolog és már nagyon nem birom....

Szakértőnk válasza a Meggondolatlan vagyok (?) kérdésre

Kedves Levélíró!

Azt írod, tartasz tőle, hogy a problémáid miatt nem fog egy pasi se elfogadni. A barátokkal is hasonló nehézséged van, valahogy nem tudsz olyan közel kerülni hozzájuk, hogy a problémáidat is meg kelljen osztanod velük. Azt gondolom, így tényleg viszonylag biztonságos terepen maradhatsz, nem érnek különösebb kudarcok azzal kapcsolatban, hogy a problémáiddal együtt mennyire fogadnak el. A gond ezzel csak, hogy zavar téged ez a helyzet, lenne rá igényed, hogy közelebbi barátaid legyenek, párkapcsolatod legyen. Azt írod: "az ilyen dolgokat félvállról veszem mert van ami nekem súlyosabb gond, nagyon könnyen beszélek a szerelemről". Ez teljesen rendben is lenne akkor, ha tényleg ilyen könnyedén tudnád venni és nem vágynál mélyebb kapcsolatokra. Talán érdemes lenne megpróbálnod kicsit tudatosabban kezelni a kapcsolataidat és legalább valamennyire megkockáztatnod azt, hogy a kommunikációdban is megjelenjen az a vágyad, hogy közelebb kerülj az emberekhez, akár barátként, akár barátnőként! Persze így lehetséges, hogy kudarc is ér, de elképzelhető, hogy olyat is találsz, aki úgy is elfogad, ha jobban megismer! Keress ilyen embereket magad köré!

Hajrá!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor