Szerelmes vagyok?mit tegyek?

2013.10.08.
Jo napot! Irtam mar egyszer..ezt:
A baratommal mar 8honapja egyutt vgyunk.. 7honapig minden rendben volt,azutan kezdodott a sok veszekedes mikor elutaztam kulfoldre par hetre a kozeli rokonomhoz..Folyamatosan ellenorizett es ebbol elegem lett,annyira h mar nem is erdekelt h mi van vele,semmi.. Ott megismerkedtem egy tolem joval idosebb fiuval,aki a rokonomnak a munkatarsa. Nem gondoltam volna h barmi is kialakulhat kettonk kozott.. (mar csak azert sem mert nekem is van baratom es neki egy elettarsa)A neten ismertuk meg egymast jobban..minnel tobbet es tobbet beszeltunk..es megkedveltuk egymast.. Titokban talalkoztuk es egyutt voltunk,de nem tortent semmi tobb.Mikor hazaertem talalkoztam a baratommal,de semmi kedvem nem volt hozza..Sot kerultem a talalkozast..Mindig talaltam valami kifogast h miert nem birok talalkozni..Miota hazajottem azota talalkoztunk mert eljott miattam h lathason, h velem legyen egyutt toltottunk egy ejszakat..sikerult a szuleimmel elhitetni h baratnonel alszom.. Interneten azota is folyamatosan tartsuk a kapcsolatot.. Es ezt mind titokban.Hetvegere is el akar jonni..vagyis jonni fog es foglmam se nincs h most mit talaljak ki..nagyon szeretnenk megint egyutt lenni.. 1. mit mondjak a szuleimnek? 2.mit kezdjek a 2 fiuval? mit tanacsol?
Kedves Levélíró!
Valóban kicsit zűrösnek tűnik a helyzet! Azt javaslom, ne engedd, hogy csak úgy sodorjanak az események, hanem vedd a kezedbe a dolgok irányítását! Gondold át külön-külön, hogy a milyen kapcsolatot szeretnél a fiúkkal, mit érzel irántuk és tedd meg a megfelelő lépéseket. Azt gondolom, ha sokáig titkolózol és hazudozol, az komoly félreértésekhez és negatív érrzésekhez vezethet! Érdemes lenne magadban is és a történet többi szereplőjével is tisztáznod, hogy mit szeretnél. Akarsz-e együtt maradni a barátoddal, érzel-e még iránta olyasmit, ami egy párkapcsolathoz kell? Akarod-e folytatni a kialakulóban lévő kapcsolatodat a másik fiúval és ha igen, milyen keretek között? Mi az, amit megkapsz tőle, ami eddig esetleg hiányzott? Segíthet, ha leírod magadnak, milyen érzések és gondolatok kavarognak benned. Lehetőleg ne javíts bele, ne igyekezz túlságosan megfogalmazni, mielőtt leírod, hanem csak engedd, hadd kerüljön ki a papírra, ami benned van. Talán utána tisztábban látod a helyzetet!
Hajrá!
Pyreschitz Anna, pszichológus
Megfogadtam a tanacsat es leirtam mindent h mit erzek..es hoztam egy dontest..h szakitok a baratommal..A masik fiuval mar 3x talakoztam...Mikor utoljara talakoztunk..akkor derult ki minden.. szuleim rajottek h van valami koztunk, mert tul sokat logtam vele..zuros volt a helyzet..majdnem odaig jutottunk h rendorseg..feljelentest akartak tenni a szuleim ellene..mivel h kiskoru vagyok..es azt hittek hogy volt valami koztunk..persze elmeseltem anyunak mindent mondtam h odaig nem jutottunk el h lefekudjunk..de nem hisz nekem. mostmar kicsit csillapodott az egesz... tartsuk meg a kapcsolatot neten..(persze titokban) fogalmam se nincs h mit csinaljak..anyu azt mondja h naiv vagyok..es hogy hihettem ennek a fiunak..mert h minden fiu egyforma mindegyik csak azt akarja... a baratnom szerint is csak "kihasznal" es szorakozik velem..de ez nem igy van, tudom..ha csak szorakozna velem,szerintem nem tett volna meg 600km ide es 600km vissza, h lathason, h velem legyen...beszeltem vele es szeret es en is ot.. tenyleg minden rendbe van koztunk..olyan boldog vagyok mikor beszelek vele..barmikor megtud nevetettni..es mar annyira ismer h tudja h mit akarok mondani :D imadom :) beszeltem vele elmondtam h mit gondol anyu es a baratnom es mondta h ez nem igy van..nem akar bantani..es nem fog atverni es h mindig vigyazni fog ram.. fogalmam se nincs h mi lesz 3honap mulva ha betoltom a 18at..mivel lesz jobb a helyzet? ne hinnem h otthagyna az elettarsat.. bizok benne h nem ugy van ahogy anyu es a baratnom mondta..h o kulfoldon van es ott barkivel lehet.. mert h ugysem birja ki h hazamenjen az csajahoz..es h addig ne legyen senkivel..mit csinaljak? :/ majdnem ketszer annyi ido mint en.. mit tegyek? :/ lassan megorulok..elnezest h ilyen hosszura sikerult..

Szakértőnk válasza a Szerelmes vagyok?mit tegyek? kérdésre

Kedves Levélíró!

Írjál nyugodtan, nem gond, ha hosszúra sikerül! Még mindig azt gondolom, fontos lenne átgondolnod, hogy mit akarsz! Milyen kapcsolatra vágysz, mennyi együttlétre, elég-e a távkapcsolat alkalmankénti találkozásokkal vagy szeretnél több tényleges együttlétet is, fontos-e számodra a kizárólagosság, stb. Fontos kérdés, hogy ez a férfi partner tud/akar-e lenni egy olyan kapcsolathoz, melyben hosszabb távon is jól tudod érezni magad. Nagy köztetek a korkülönbség, azt írod, nem hinnéd, hogy elhagyná az élettársát, de ezzel együtt is azt mondja, hogy szeret és nem akar bántani. Biztos vagyok benne, hogy nem alaptalanul érzed azt, hogy minden rendben van köztetek, de azt gondolom, azon túl, hogy most jól érzed vele magad, amikor arról gondolkodsz, hogy mennyire engedd bele magad a kapcsolatba, a hosszabb távú szempontokat is érdemes figyelembe venni. Beszélgess szerintem sokat vele is és törekedj arra, amennyiben a kapcsolat mellett döntesz, hogy a szüleid is minél nagyobb rálátást kaphassanak arra, hogy mi történik köztetek és elfogadják, hogy összetartoztok. Így többet tudnak majd segíteni is, hiszen ez a kapcsolat nem tűnik zökkenőmentesnek, már csak a távolság miatt sem.

Hajrá!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor