Vitaminok idegrendszeri problémákra

2013.09.09.
Jó napot kívánok,
érdeklődni szeretnék, hogy milyen vitamint, esetleg vény nélkül kapható gyógyszert tudna ajánlani idegrendszeri problémákra.
A panaszaim a következők:
- hangulatváltozások
- sírógörcsök
- kézremegés
- fáradékonyság
- idegesség
Lehetséges, sőt szerintem ezek a tünetek azért vannak, mivel mostanában sok olyan dolog történt velem, ami érzelmileg felkavart (közeli családtagok elhalálozása, gondok a szülők közt, szerelmi élet - megcsalás, szakítás a másik fél részéről, az egyik barátnőm párja megfenyegetett - így a barátnőmet elveszítettem, mivel a párja mellett állt, holott bevallotta, hogy a párjának semmi oka sem volt megfenyegetni engem, csak ilyen a természete, munkanélküli vagyok, így az anyagi helyzetem is rossz).
Mivel a nyaramat a házban töltöttem, egyre zárkózottabb, idegesebb lettem, egyre csak a múlton rágódtam, pedig tudom, hogy nem szabad. A barátaim távol laknak, így csak a nővéremmel tudok beszélgetni, senki mással, vele viszont ritkán találkozok.
A nyár elején az egyik barátnőmmel szinte naponta találkoztam, s ez a hangulatomon is javított, ki tudtam beszélni magamból a gondjaimat, de ő az a barátnőm, akinek a párja megfenyegetett, ezért vele már nem tartom a kapcsolatot. Próbáltam a történtek ellenére újra felvenni a kapcsolatot vele, de nem reagál a közeledésemre, feltehetőleg a párja ellenzi ezt. Egy ideig sportoltam, kijártam sétálni, vagy csak a friss levegőn voltam, ez segített,de most, hogy jönnek az őszi, rosszabb idők, nemtudom milyen sportot érdemes kipróbálnom, mivel nagy lehetőségek a közelben nincsenek. Ahogy eltűnik a nap, úgy érzem én is egyre rosszabb állapotba kerülök. Szeretnék valami vitaminokkal segíteni magamon, ebben kérném az Ön tanácsát. 20 éves vagyok, úgy gondolom van elég erőm, hogy kitörjek ebből a mélypontból, csak egyedül, támogatás nélkül ez nehéz lesz. De bízom a legjobbakban.
A válaszát előre is köszönöm!
További jó munkát és kellemes napot kívánok!

Szakértőnk válasza a Vitaminok idegrendszeri problémákra kérdésre

Kedves Levélíró!

Gyógynövény készítmények közül ajánlom az orbáncfű-kivonatot tartalmazóakat, patikában tudnak neked segíteni. A mozgás, pláne friss levegőn szintén javíthat a kedélyállpotodon. Beszélgess a barátaiddal, hallgass zenét, vagy csinálj valamit, csak a saját szórakozásod miatt (olvass, egyél-igyál valami finomat, satöbbi.. ). Amennyiben nem tudsz egyedül úrrá lenni a gondokon, fordulj pszichológushoz.

Minden jót:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor