Már csak barátság vagy újbóli kapcsolat is lehet?

2013.08.12.
Szerelmes vagyok de nagyon és egyre jobban. Van egy srác akivel decemberben ismerkedtem meg. Egész januárban beszélgettünk az interneten, mivel én főiskolás vagyok más városban. Januárban találkoztunk, és megbeszéltük, hogy járunk. 3 hónapig jártunk, majd ezek után szakított velem azzal az indokkal, hogy hiányzik neki valami, de nem a szex meg hogy keveset találkozunk. 2 hónapig utána nem találkoztunk, csak interneten beszéltünk, mert engem nagyon megrázott a szakítás. Majd újbóli találkozás alkalmával megbeszéltük, hogy mivel nyár lesz, ezért barátként találkozunk mert fontos vagyok számára, és ha ez jól fog működni, akkor leszünk újra kapcsolatban. Azóta eltelt 2 hónap a barátságnál több dolog is történt köztünk csók, orális szex....de még nem feküdtem le vele. Ő szeretett volna, de most nem biztos a dologban, nem akar megbántani, megint csak barátként szeretne lenni velem, aztán azt mondja majd kialakul a szerelem vagy nem, de pontosan nem tudja mi van köztünk, mert barátként tekint rám, de viszont kíván engem csak nem tudja, hogy testileg vagy annál több. Voltam náluk a házukban ő is a mi házunkban többször is találkozgattunk, de még mindig kevés alkalommal mert dolgozik, meg úgy érzi kihült lelaposodott a kapcsolat. 23 éves vagyok és még szűz, ezért tapasztalatlan vagyok ezen a téren, íg én kicsit félek megnyílni., de természetesen szetetném ha összejönnénk akkor legyen köztünk szex is. Ő 26 éves. Ő már ugymond önálló, dolgozó személy,több párkapcsaolata is volt, aki úgy érzem bizonytalan, mert sok fájdalmat élt már meg.
Szeretném, ha újra belémszeretne, ha folyamatosan találkoznánk, ha érdeklődne felőlem, stabil normális hosszútávú komoly párkapcsolatot alkítanánk ki szerelemmel. A kevés találkozás ügyét is megoldottam a részemről, mert csak hétfői és keddi napokon járok suliba,

Szakértőnk válasza a Már csak barátság vagy újbóli kapcsolat is lehet? kérdésre

Kedves Levélíró!

Szerintem már megválaszoltam a kérdésedet, de azért, biztos, ami biztos, válaszolok újra. Az alapján, amit írsz, számomra úgy tűnik, mindketten kicsit bizonytalanok vagytok és féltek mélyebben beleengedni magatokat a kapcsolatba. Te szexuálisan vagy tartózkodó és talán más téren is félsz egyértelműbben lépni felé, megnyílni, attól tartva, hogy megint meggondolja magát, ő pedig mintha a kapcsolatba bevonódástól tartózkodna, fél, hogy újra fájdalmat élhet át, nem tudja eldönteni, együtt szeretne-e lenni veled, laposnak érzi a kapcsolatot (talán pont a tartózkodásotok miatt, hiszen így nem is lángolhatnak úgy az érzelmek) és fél, hogy megbánt. Szerintem beszéljetek erről és találjátok ki együtt, függetlenül attól, hogy ki van-e mondva, hogy együtt vagytok-e, hogy milyen kapcsolatot szeretnétek, hogy éreznétek jól magatokat együtt. Így arról is érdemes lehet beszélnetek, hogy a távolság mellett hogyan tudnátok kicsit feldobni a kapcsolatotokat, tartalmasabbá tenni és mi az, amit meg szeretnétek kapni egymástól. Kezdetnek mindenképpen bíztató, hogy lehetőségetek van több időt együtt tölteni, rendszeresen találkozni. Szerintem az, hogy barátok vagytok, fontosak vagytok egymásnak és megvan köztetek a vonzalom, jó alap lehet egy párkapcsolathoz! Az érzéseitek úgyis folyamatosan alakulnak, változnak, miért ne alakulhatnának mélyebb szerelemmé?! Talán azt érdemes inkább tisztáznotok, hogy hogyan tudtok úgy együtt lenni, hogy mindkettőtöknek jó legyen, jobban bele merjétek engedni magatokat a kapcsolatba és nyitni tudjatok annyira, hogy egyikőtöknek se hiányozzon túlságosan semmi!

Hajrá!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor