Miért jut eszembe újra és újra?

2013.07.28.
Az exemmel, 9,5 hónapja szakítottunk. Nagyon csúnya vége lett, napokig sírtam miatta, mert nagyon szerelmes voltam. 1 évig voltunk együtt. És ő velem egykorú volt. Aztán erre rá másfél hónapra megismertem a mostani a barátomat, belé nem vagyok szerelmes, nem tudok az lenni/nem is akarok, de mégis nagyon szeretem. Ő 24 éves, szerelmes belém és még a csillagokat is lehozná az égről. 8 hónapja vagyunk együtt. Vele tényleg minden jó, boldog vagyok, szeretek vele lenni.
De mégis mostanában, úgy az utóbbi egy-két hétben rengetegszer eszembe jut a volt barátom. Felelevenítem a régi emlékeket, hogy milyen is volt vele lenni, milyen volt amikor az első csókom megkaptam stb. Ráadásul pár napja még vele is álmodok. Normális ez egyáltalán? Sehogysem tartjuk egymással a kapcsolatot azóta amióta szétmentünk, mert ő kijelentette, hogy soha többé nem akar látni és hogy szóba sem akar velem állni stb. Letiltott face-n ... Igazából nem különösebben érdekel, de közben mégis sokszor gondolok rá.
17/L

Szakértőnk válasza a Miért jut eszembe újra és újra? kérdésre

Kedves Levélíró!

Azt gondolom, teljesen természetes, hogy felbukkannak benne a régi érzések kicsit kevésbé intenzív formában, mint régen. Majdnem 1 évig együtt voltatok és azóta sem telt olyan hosszú idő, hogy szakítottatok. Ő volt az első fiú, aki ilyen intenzív érzéseket váltott ki belőled! Az ilyesmi nem múlik el nyomtalanul. Ráadásul őutána, gondolom, nem véletlenül, olyan kapcsolatot alakítottál ki, melyben bár jól érzed magad, boldog vagy, benned nem keletkeznek ilyen intenzív érzések, viszonylagosan védve maradsz tőlük, miközben azt éled meg, hogy valaki szeret. Esetleg érdemes lehet az átgondolnod, miért jönnek pont most elő a volt barátoddal kapcsolatos emlékek! Figyeld meg, amikor felbukkannak, milyen gondolatok futnak át velük kapcsolatban az agyadon. Milyen vágyaid, félelmeid kerülhetnek velük elő? Persze az is lehet, hogy egyszerűen csak valami eszedbe juttatta őt!

Minden jót!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor