Ismerkedés

2013.07.23.
Tisztelt Doktornõ!
Sok helyen próbáltam választ kapni a kérdésemre, míg végül rábukkantam a Maguk oldalára.
17 éves fiú vagyok teljesen normális külsõvel, kevés önbizolammol. Az utóbbi idõben próbálkoztam pár velem egykorú lánynál, de vagy visszautasítást, vagy nem egyenest választ kaptam. Nehezen alakítok ki kapcsolatokat másokkal, de fõleg lányokkal.
Hogy szerezzek egy kis önbizalmat? Hogy kezdjek ismerkedni?
Válaszát elõre is köszönöm!

Szakértőnk válasza a Ismerkedés kérdésre

Kedves Levélíró!

Azt gondolom, minél többször sikerül rávenned magad, hogy próbálkozz, amikor úgy látod, hogy legalább egy pici esélyed van a lánynál, annál többször fogsz pozitív visszajelzéseket is kapni. Persze, benne van a pakliban, hogy újra elutasítanak vagy nem kapsz egyenes választ, de az is elképzelhető, hogy kapcsolat alakul köztetek. Próbálj esetleg kevésbé direkt lenni, először csak haverkodj, flörtölgess azzal, aki megtetszik, hogy kiderüljön, kölcsönös-e az érdeklődésetek. Add önmagad, engedd, hogy megismerjenek, hogy eldönthessék, te vagy-e az, akivel jól tudnák érezni magukat. Meglátod, bármikor összetalálkozhatsz egy olyan lánnyal, akivel kölcsönösen megtetszetek egymásnak!

Az önbizalmaddal kapcsolatban próbáld ki esetleg, hogy mielőtt belemész egy-egy ismerkedős helyzetbe, gyűjtesz magadban olyan élményeket, amikor magabiztosnak, sikeresnek érezted magad. Emellett pedig tereld el a figyelmedet, amikor negatív gondolatok jönnek, lehetőleg pozitív irányba és gondold át, mennyi minden van benned, amit kedvelhetnek az emberek!

Hajrá!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor