bizonytalanság

2013.07.18.
Üdv. Már tettem fel kérdést itt és elég kielégítő választ kaptam . De sajnos a probléma tovább is fenn áll. ( előzmény : http://www.kamaszpanasz.hu/szakerto/lelki_problemak/15862 )
Szóval szeretném ezt a dolgot végleg lezárni mert már több mint fél éve tart.Tudni szeretném , hogy meddig tart ez a korszak , amit a Doktornő is említett az előző kérdésemre adott válastában.Számít e például , hogy a korszak elött nem igazán voltak problémáim. Elötte mindenképpen szerettem volna szeretkezni egy lánnyal amíg szűz voltam. Nagyon "kanos" voltam sokáig. Most már annyira nem érdekel a dolog . Az érzéseim pedig nagyon hullámzóak. Kevesebb lett az önbizalmam. Kérem ,segítsen!

Szakértőnk válasza a bizonytalanság kérdésre

Kedves Levélíró!

Mivel leginkább egy fejlődési folyamatról van szó, nem lehet pontosan tudni, meddig tart, mint ahogy azt sem, hogy hogyan fog lezajlani, milyen változások várhatóak közben. Valószínűleg néhány évig még eltarthat így, hogy most vagy 16 éves, de eközben egyre stabilabbá is válhat a szexuális érdeklődésed. Ez a fejlődés egy állandó változás, melynek célja saját magad megismerése, alakítása. Nem lehet úgy felfogni, mint egy jól behatárolható, átvészelendő időszakot. Azt javaslom, engedd meg magadnak ezeket a hullámzásokat, melyeket átélsz és igyekezz tapasztalatokat gyűjteni, figyelni, hogy mi hogyan hat rád, mivel ez segíthet abban, hogy jobban megismerd a saját reakcióidat is különféle valós helyzetekben. Így nem csak a fantáziádra, a vágyaidra és a félelmeidre tudsz alapozni! Ne engedd, hogy a félelmeid befolyásoljanak, adj magadnak lehetőséget arra is, hogy heteroszexuális kapcsolatot alakíts ki, ha úgy érzed, arra vágysz!

Amennyiben úgy érzed, fordulj bátran személyesen is pszichológushoz, hogy hatékonyabb segítséget kapj a most kicsit zavaros érzéseid megismeréséhez, rendezéséhez!

Hajrá!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor