Bizalom visszaszerzés

2013.07.16.
Kedves Doktornő!
16 éves lány vagyok, 1 éve vagyok együtt a barátommal. Hazudtam neki, és teljesen elveszítettem a bizalmát. Mostanában már semmi sem olyan, mint régen volt. Állandoan a haverjával beszél, még ha telefonálunk vagy skype-on beszélünk, mondtam neki, hogy zavar, de aztmondja, hogy vele meg tudja beszélni azokat a dolgokat, amin mi veszekedünk, mert velem nem lehet megbeszélni, mert csak a magamét fújom, és benne jobban megbízik, mint bennem, és ő mindig ott van, ha kell. Mi nem tudunk sokat találkozni az apukám végett, mert szerinte nem fogok semmiről lemaradni, így találkoznunk sem kell, szoval nagyon ritkán találkozunk. Ez miatt is rengeteget veszekedünk, és nekem tényleg nem mond el semmit, teljesen nem bízik meg bennem. Hogyan tudnám visszanyerni a bizalmát, nem hazudok neki, próbálok megváltozni, csak így az elején még nehézkesen megy, de tényleg megpróbálok mindent, hogy jobb legyen.
Meg el szerettünk volna menni strandra, néztünk is buszt, meg nyitvatartási időt is, mindent megszerveztünk, aztán kitalálta, hogy inkább jönne hozzám, mert romantikázni szeretne, mondtam neki, h rendben megkérdezem, aztán anyukám aztmondta, hogy inkább nejöjjön, mivel nem lesz itthon senki csak a nagymamám, ő meg elárulná apukámnak, hogy itt volt, és akkor nemlenne se telefonom, sem gépem, és nem is tudnánk találkozni, de ő ezt nem tudja megérteni, hogy nem azért nemjöhet, mert nem akarom, hogy jöjjön, hanem azért nemjöhet, mert nem szeretnék belőle gondot. Nem lehet vele semmi ilyesmit megbeszélni, komolyan néha olyan, mint egy kisgyerek, ha nem kapja meg amit akar, akkor duzzog. Kérem mit csináljak, hogyan szerezhetném vissza a bizalmát, és hogyan tehetném jobbá a kapcsolatunkat?
Köszönöm válaszát!

Szakértőnk válasza a Bizalom visszaszerzés kérdésre

Kedves Levélíró!

Az alapján, amit írsz, a leginkább az tűnik problematikusnak a kapcsolatotokban, hogy megrendült köztetek a bizalom és mindketten úgy érzitek, a másik nem figyel rátok eléggé. A barátod azt mondja, csak a magadét fújod, te pedig úgy látod, csak az számít neki, hogy megkapja, amit akar. Szerintem fontos lenne, hogy ebben a viharosabb helyzetben türelmesek legyetek egymással és igyekezzetek minél nyíltabban, őszintébben kommunikálni. Mondjátok ki kereken, hogy milyen érzések és gondolatok kavarognak bennetek, mitől éreznétek jobban magatokat és próbáljátok megérteni azt is, hogy mi zajlik a másikban. Emellett pedig próbáljátok lehetőség szerint megoldani, hogy minél több időt tudjatok személyesen is együtt tölteni, hogy megtapasztaljátok azt is, milyen jó egyszerűen csak együtt csinálni valamit, amit szerettek és élvezni egymás társaságát anélkül, hogy a problémákkal foglalkoznátok.

Hajrá!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor