depressziós lennék?

2013.07.15.
Jó napot kívánok!:)
15 éves lány vagyok,és most megyek középiskolába.Ebben az évben több borzalom volt,mint eddig a 15 év alatt összesen.Elrontott felvételi,soha nem betegeskedem de ebben az évben kétszer is voltam,egyszer a kórházban is kötöttem ki.Nehezen bírtam de soha nem voltak a kórházig buta gondolataim...De amikor kijöttem a kórházból eszembe jutottak olyanok hogy meg akarok halni,hogy nem vagyok senkinek sem jó...Remélem hogy ez csak azért van mert mostanában balul sültek el a dolgok,de kezdek félni hogy ez nem így van.Például egyik pillanatban nagyokat nevetek valamin és hirtelen megint eszembe jutnak borzasztó dolgok csak úgy a semmiből.A családom szerint ez azért van mert nagyon bezárkózott vagyok,most nyáron is nem tudok mit kezdeni magammal, szüleim dolgoznak,egyedül vagyok itthon egész nap,és már ahhoz sincs kedvem hogy csak az udvarunkra a ház elé kimozduljak.De ami ellent mond a gondolataimnak az az hogy szeretnék végre felszabadult lenni,élni és boldog lenni..Csak a kivitelezés sajnos sehogy sem akar sikerülni...Tudna segíteni nekem mit tehetnék annak érdekében hogy kirángassam magam a depresszió közeli állapotból?..Ha segítene egy életre hálás lennék...Tudom mindenki mond mindent hogy keressem a társaságot,de nap mint nap egyedül vagyok..egyedül elmenni akárhová is pedig nincs kedvem...Mit tehetnék?

Szakértőnk válasza a depressziós lennék? kérdésre

Kedves Levélíró!

Azt írod, "szeretnék végre felszabadult lenni,élni és boldog lenni.." Azt javaslom, ezt tartsd tudatosan szem előtt és akármilyen nehezedre is esik, errefelé haladj! Attól, hogy otthon vagy egész nap, nem túl valószínű, hogy változik az életed és élettelibbé, izgalmasabbá, boldogabbá válik! Viszont, ha legalább a ház elé kimennél, előfordulhatna, hogy valami pozitív élmény is ér, ami erőt ad ahhoz, hogy talán kicsit még messzebb menj, társaságot találj magadnak és még több pozitív élményt gyűjts! Lehet, hogy nincs kedved elmenni sehova, de azt javaslom, akkor is próbálj kimozdulni abban a reményben, hogy kicsit pozitívabb érzésekkel telve térhetsz utána haza, mintha otthon maradtál volna a negatív gondolataiddal! Lehet, hogy negatív élmények is érnek majd a pozitívak mellett, de mindenképpen élettelibbé, izgalmasabbá válhat az életed és összességében, ha abba az irányba tereled és olyan programokat találsz ki magadnak, tudod úgy alakítani, hogy pozitívabb legyen! Menj el sétálni, sportolj valamit, csinálj olyasmit, amiről azt gondolod, örömet okozhat! Lépj ki a passzivitásból, hiszen ezt már próbáltad és nem érzed magad jobban tőle!

Amennyiben úgy érzed, egyedül nem tudsz aktívabbá válni, kérj meg valakit, hogy segítsen eleinte! Fordulj bátran személyesen is pszichológushoz, ha még több segítségre lenne szükséged! Felmerülhet tényleg, többek között, hogy depresszióról van szó, kérjél bátran hatékonyabb segítséget!

Hajrá!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor