Félek elmondani a szüleimnek.

2013.06.30.
Kedves Doktornő!
Leszbikus vagyok, de ezt nem merem elmondani a szüleimnek. Most 16 éves vagyok, 14 évesen jártam egy lánnyal, amiről a szüleim tudtak. Vagyis, igazából kiderült és nem lett jó vége. Az én szüleim nem korlátoztak semmiben, (a barátnőm anyja volt a probléma) mindig a segítségemre voltak. De anyukám sokat sírt emiatt, volt olyan eset is, hogy idegeskedésében összekoccant egy másik autóval. És félt, hogy nem lesz tőlem unokája. Csak egy fellángolásnak tartotta az egészet, és nem is szeretett erről velem beszélni. Mivel ennek a dolognak már 2 éve, ez a téma azóta sem merült fel. Ők úgy gondolják, hogy a volt barátnőmet már rég elfelejtettem, és hogy minden rendben van. Pedig nem, csak nem merem nekik elmondani. A szüleim mindent tudnak rólam, kivétel ez a téma. Apukám nem tudom igazából, hogy hogy állt ehhez a dologhoz. Ő nem mutatta ki az érzéseit ezzel kapcsolatban. De mivel nemsokára 17 éves leszek, a szüleimtől egyre gyakrabban hallom a szex témát, és hogy "majd amikor már neked is barátod lesz" című dolgokat. Én meg csak mosolygok rá. A családból egyedül a bátyámnak mondtam el, aki azt mondta, hogy már sejtette, de ő így is imád engem. Ez igaz is, azóta csak még jobb testvérek vagyunk, aminek én nagyon örülök. Viszont a szüleimnek nem merem elmondani. Arra gondoltam, hogy ha már lesz egy komolyabb kapcsolatom, akkor mondom el. Hogy lássák rajtam, hogy boldog vagyok azzal a valakivel, és nincs miért aggódniuk. Vagy már mondjam el most?
Sokáig úgy voltam vele, hogy "de én akkor is megpróbálom fiúval", de ahogy belekezdtem volna a dologba, rögtön fel is adtam. Egyszerűen nem ment. A gyerek téma is elég nehéz ezzel kapcsolatban, mert én nagyon szeretnék. De ezzel kapcsolatban a barátaimtól már nagyon sok szidást kaptam, hogy mégis hogy gondoltam én ezt. De most mit csináljak? Tudom, hogy nem lenne rendjén, de én úgy lennék igazán boldog.
A választ, és a segítséget előre is köszönöm!

Szakértőnk válasza a Félek elmondani a szüleimnek. kérdésre

Kedves Levélíró!

Az alapján, amit írsz, számomra úgy tűnik, hogy a szüleid már többé-kevésbé tudják, hogy mi a helyzet. Szerintem könnyebb lenne mindannyiótoknak, ha eloszlatnád a bizonytalanságot bennük és elkezdenél nyíltan beszélni az érzéseidről. Mint írod, apukád nem beszél róla, bár biztosan kavarognak benne is érzések, gondolatok, melyek talán nem is igazán megalapozottak, hiszen leginkább csak a képzeletére, a félelmeire és a vágyaira támaszkodhat. Anyukád pedig mintha igyekezne elérni, hogy megerősítsd vagy megcáfold, hogy érdekelnek a fiúk is. Biztosan van bennük egy kis aggodalom is, hiszen nem tudják, mi zajlik benned. Még az is lehet, hogy megkönnyebbülnének, ha végre lehetne nyíltan beszélni a szexuális érdeklődésedről és tudnák, te rendben vagy magaddal és tudod, mire vágysz.

Hajrá!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor