Teljesen tanácstalanul

2013.06.22.
Tisztelt Doktor nő!
14 éves lány vagyok. Van egy srác, aki 17 éves, most kezdi a 10. osztályt, 3szor járta a kilencediket, tehát nem az a legértelmiségi. Én jó tanuló vagyok. A helyzet az, hogy mi nagyon jóba lettünk kb március óta. Mindig jóba voltunk, de áprilisban történt egy buli, és csókolóztunk többször is. Akkor volt barátnője. Ez megismétlődött már 3-szor, és most is van barátnője, de velem kavar. Mindig amikor megtörténik ittunk, nem voltunk teljesen részegek, mert mindenre emlékszünk, de egyik nap józanul is csókoloztunk, igaz sötétben és baráti körben, de azért érthető, mert barátnője van. A barátnőim azt mondják, hogy kihasznál. Tényleg? De én is akararom. Nem is szerelem, hanem inkább vonzalom van köztünk. Többek vagyunk, mint barátok, de kevesebbek mint egy pár. Mit tegyek? Mit tegyek, ha megkérdezi, hogy akarok e többet barátságnál? Én nem szeretnék, nekem ez így jó, még ha többen el is ítélnek minket emiatt, de nem szeretnék vele járni, mert ezt akár velem is eljátszhatja. A másik kérdésem, hogy most lesz neki nemsokára a 18. születésnapja. Mit adjak neki ajándékba? Mégis azért bizalmasabb viszony van köztünk, mint amilyet a többi lány barátaival ápol, és valami egyedit szeretnék neki adni.
Teljesen tanácstalan vagyok / vagyunk a barátnőimmel...
Köszönöm a válaszát!
Zsófia

Szakértőnk válasza a Teljesen tanácstalanul kérdésre

Kedves Levélíró!

Szerintem gondold át alaposan, hogy mit is szeretnél, milyen kapcsolatban tudnád jól érezni magad a fiúval. Azt gondolom, az, hogy tudod, nem akarsz vele párkapcsolatot, mert ezt akár veled is eljátszhatja, egy racionális érv. Ennek a "játéknak", ami köztetek zajlik, ugyanakkor van egy érzelmi oldala is, mely nem biztos, hogy hallgat a racionális érvekre. Igyekezz szem előtt tartani, hogy mit várhatsz ettől a kapcsolattól és bármennyire is mélyedsz bele, figyelj rá, hogy érzelmileg se lépd át ezt a határt. Ha pedig úgy érzed, ennél többet kezdesz érezni, érdemes lehet kiderítened, meg tudja-e neked adni a fiú, amire vágysz és ha nem, kiszállnod a "játékból".

A születésnapjára szerintem próbálj a "játékotoknak" megfelelő ajándékot találni. Olyat, ami személyes, de annyira mégsem, jelzi, hogy fontos neked, de eléggé laza, vicces ahhoz, hogy mégse legyen túl nagy jelentősége.

Hajrá!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor