mi lehet a baj?

2013.06.02.
kedves...!
16 éves lány vagyok, és meg vagyok ijedve magamtól...
nem rendszeresen, de hangokat hallok. nincs értelmük, de tisztán hallom őket. kb 2 éve ugy érzem hogy semmi értelme hogy éljek. volt egy öngyilkossági kísérletem, ami nem sikerült, és az lett a vége hogy elszöktem otthonról. (természetesen megtaláltak)
ugy érzem, mintha nem lenne valós az életem. mintha ami velem történne az mégsem velem. tudom kicsit zavaros, de mintha kívülről nézném magam, mint egy filmet. és nem tudok \\

Szakértőnk válasza a mi lehet a baj? kérdésre

Kedves Levélíró!

Az érzés, mintha nem veled történnének a dolgok és mellette az, hogy hangokat hallasz, melyekről, bár nem írod egyértelműen, feltételezem, hogy nincs valós forrásuk, arra utal, hogy kissé eltávolodtál a valóságtól. A valósággal való kapcsolat zavarainak különféle háttere lehet, ezért azt javaslom, mielőbb fordulj szakemberhez, pszichológushoz/pszichiáterhez, hogy együtt kiderítsétek, mi lehet a probléma és hatékony segítséget kapjál! Addig is segíthet, ha megpróbálsz fokozottabban a valóságra, a jelenre koncentrálni. Figyeld meg alaposan a környezetedet, mit látsz, milyen hangok, szagok, testérzetek vannak jelen benne, valamint vedd sorra, hogy a történések éppen aktuálisan milyen érzéseket és gondolatokat indítanak be benned. Tartsd magad tudatosan abban a világban, melyben élsz és állítsd le azokat a gondolataidat, melyek eltávolítanának tőle. Koncentrálj elsősorban a pozitív dolgokra és alakítsd úgy az életedet, hogy tartalmasabbnak érezd! Biztos vagyok benne, hogy lehet benne értelmet találni!

Hajrá!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor