orvosi vizsgálat

2013.05.01.
Tisztelet Szakértők4
Megkaptam válaszukat és köszönöm,azóta volt a suliba tájékoztatás a vizsgálatokról és valóban fiúknál here és fitymaszükületi vizsgálat szóba jött,ez nem kacsa sajnos.Ön is azt írta hogy bizonyos vizsgálatok alól lehet mentesülni,ezt szeretnénk elkerülni.Tehát ezt akkor megtehetjük.A lányoknál mell vizsgálatról beszéltek,hogy kézzel áttapintani,ezt is ki lehet kerülni?De nem nőgyógyászati vizsgálatra gondoltam,hanem az egyik más iskolában tanuló barátainktól hallottuk hogy ott a lányoknál volt olyan vizsgálat hogy le kellett húzni az alsóneműjüket és kicsit beterpeszteni és a csiklót meg a szeméremajakat nézték meg,és már másoktól is hallottam csak nem vettek rajta részt.Nemifejlettség vizsgálata címen mennek a fiúknál,lányoknál ezek.Ennyi időseknél azért ez már eéggé túlzás nem?Akkor tehát ha azt mondjuk hogy ez a 2 vizsgálatot nem végeztetem el akkor el kell azt fogadniuk úgye?
És mért találták egyáltalán ezt ki,azért bőven ciki,meg égő már és mért nem szól a tájékoztatás arról is hogy nem kell megcsináltatni ha nem szeretnénk?.
Titán17

Szakértőnk válasza a orvosi vizsgálat kérdésre

Kedves Levélíró!

A betegnek (jelen esetben persze ti nem vagytok azok, hiszen csupán szűrővizsgálatról van szó) joga van a vizsgálat megtagadására, nyilván erőszakkal senkit nem vizsgálnak meg. A mell áttapintása során a vizsgáló orvos eltérést (pl csomót) keres, természetesen a tapintás mentes bármiféle személyes érzelemtől, ahogy pl. egy nőgyógyászati vizsgálat is. Megtagadható a résztvétel.

Üdv:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor