Iszik az anyám, mit tegyek?

2013.04.11.
Anyám 3éves koromban elhagyott, édesapám nevelt fel. Ugyanis minden reggel arra keltem, hogy kint a konyhában veszekednek, és emlékeim szerint bőgtem esténként. Sokat veszekedtek anyáék, mert anya ivott, amiért pszichológushoz jártam, és azt állapították meg, hogy ez nem állapot amin én megyek keresztül . Mostanára picit csitultak a kedélyek veszekedés szerinti helyzetek ,már nem élünk anyámmal. De ami történ pár hónappal ezelőtt nem felejtem el, anyukám majdnem öngyilkos lett .fájdalmat okozott nekem, nekem kellett végignéznem ahogy télen meg akarja ölni magát.
vagdostam magam,1okból édesanyám miatt, igaz, örülök hogy végül életben maradt
másod okból elegem van hogy mindenki kritizál és nem tudnak belelátni a fejembe mit is élek át valójában...
Anyám igyekszik is a legjobbat adni nekem , mindazért amiért eltűnt az életemből "röpke" 8 évet.!
Köszönöm apukámnak, hogy felnevelt , és mindkettőjüknek hálás vagyok, hogy a legjobbat nyújtják nekem..
Nevelőanyukámnak köszönöm, hogy támogat.
A volt nevelőapukámnak köszönöm, hogy látta hogy nőttem fel.!
Hogy mondjam meg anyámnak, hogy ne igyon! Apukám is hiába kérte amíg vele élt. Nem akarok menni hozzá anyás hétvégén. Senki nem tud vele beszélni, mert mindenki fél tőle, hogy balhézni fog.

Szakértőnk válasza a Iszik az anyám, mit tegyek? kérdésre

Kedves Levélíró!

Valóban rettenetes lehet látni, hogy édesanyád, akit szeretsz ennyire szenved. Ráadásul neked is szenvedést okoz. Biztos vagyok azonban abban, már csak abból kiindulva, hogy iszik és meg is akarta ölni önmagát, hogy az, ahogyan él, nem rólad, hanem elsősorban őróla szól. Ő szenved, ő akar menekülni a valóság elől az alkohol segítségével, nem pedig téged akar bántani. Biztosan szeret téged! Sajnos azonban ez az ő élete, ő nem tud úgy megküzdeni a nehézségeivel, ahogyan arra szüksége lenne. Így az, hogy szereted és és kéred, hogy ne igyon, önmagában, anélkül, hogy ő valóban akarná és meglennének az eszközei ahhoz, hogy józanul megbirkózzon a mindennapokkal, lehet, hogy nem elég ahhoz, hogy megváltozzon. Hatalmas akaratra, szakorvosi és pszichoterápiás segítségre is szüksége lenne ehhez.

Mindenesetre, azt gondolom, sokat segíthetne neked ebben a helyzetben, ha beszélnél az érzéseidről, gondolataidról, így lehetőséget adva azoknak, akik közel állnak hozzád arra, hogy kicsit jobban átérezzék, min mész keresztül és segíteni tudjanak, akár csak azzal, hogy meghallgatnak és megölelnek, amikor dühös vagy szomorú vagy, esetleg segítenek olyan programot szervezni, mely kicsit kiszakít a környezetedből és segít feltöltődni energiával és pozitív érzésekkel.

Hajrá!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor