Borderline?

2013.03.30.
Kedves Szakértők!
Nem sorolom a tüneteimet, de minden ponton bólogatni tudtam csak, hogy igen, ez én vagyok. Dühkitörések, hangulatingadozások, fanatikus ragaszkodás emberekhez vagy épp ellenkezőleg, félelem a veszteségtől, az egyedül maradástól, öngyilkossággal fenyegetőzés, kb. 10 év alatt 6 öngyilkossági kísérlet (amiről senki nem tudott), vagdosás, falási rohamok, bulimiás tünetek, anorexia stb. Éppen csak törvényt nem szegtem még, de egyszer elszöktem Pestre, abból nagy botrány volt...
Borderline? Együtt lehet ezzel élni? Ki lehet ezt kezelni? Most terápián veszek részt, nem állapították még meg nálam ezt a személyiségzavart, de az egyik testvéremnél pl. igen.

Szakértőnk válasza a Borderline? kérdésre

Kedves Levélíró!

Az, hogy jársz terápiára, mindenképpen fontos lépés lehet a problémád kezelésében! Ennyi információ alapján nem lenne szakmailag megalapozott bármit is mondanom arról, hogy borderline személyiségzavarról lehet-e szó, bár valóban felmerülhet. Érdemes lenne a terapeutáddal ezt tisztáznod, neki valószínűleg megvannak ehhez a megfelelő eszközei. A borderline személyiségzavar kezelése egyáltalán nem reménytelen vállalkozás, ám hosszadalmas folyamat, sok munkát és aktív változni akarást igényel. Cserébe persze érezhető a változás is. Vannak hozzá jól működő pszichoterápiás beavatkozások és esetenként átmenetileg, hangulatstabilizáló jelleggel gyógyszere kezelés lehetősége is felmerülhet. Beszélj erről is a terapeutáddal, hogy kicsit tisztábban lásd, pontosan milyen problémával álltok szemben, mit tehetsz azért, hogy jobban érezd magad és körülbelül milyen gyorsabb eredményekben reménykedhetsz!

Hajrá!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor