Mit tehetnék?

2013.03.20.
Tisztelt doktornő! Mostanában nagyon egyedül érzem magam. Egy hónapja lettem 17 éves és még nem volt normális kapcsolatom, csak olyan, amit nem is lehet nagyon kapcsolatnak nevezni. A legtöbb barátomnak és ismerősömnek már volt valakije vagy éppen van, és egyszerűen nem bírok teljes szívemből örülni a boldogságuknak. Valahol mélyen tudom, hogy még fiatal vagyok és nem vagyok elkésve semmivel, még is bennem van a félelem, hogy soha senkinek sem fogok kelleni, mindig egyedül leszek. Sajnos azt sem tudom, hol ismerkedhetnék, mert ahol lakom, nincs nagyon lehetőség bárhova is menni. Valamint nem is szeretnék csak azért összejönni valakivel, hogy megnyugodjon a lelkem, hogy van valakim. Mit tehetnék az ellen, hogy emiatt ne érezzem magam gáznak/kevesebbnek? Mit tehetnék, hogy elmúljon ez a félelmem?
Válaszát előre is köszönöm.
Ui.: elnézést, ha már kapott tőlem egy hasonló levelet pár napja, de nem vagyok biztos benne, hogy elküldte, ezért inkább begépeltem újra.

Szakértőnk válasza a Mit tehetnék? kérdésre

Kedves Levélíró!

Semmi gond, inkább küldd el kétszer, mint hogy ne kapj választ!

Szerintem az, hogy még nem volt barátod egyáltalán nem gáz, nem vagy tőle kevesebb és azt sem kellene feltétlenül, hogy jelentse, egyedül vagy! Inkább úgy mondanám, hogy éppen nincs párkapcsolatod, ami azt is jelentheti, hogy legalább van időd jobban magadra koncentrálni, arra, ami fontos neked és több időt tudsz tölteni a barátaiddal. Ez az időszak sokat segíthet abban, hogy később úgy menjél majd bele egy kapcsolatba, hogy tudod, mik azok a dolgok, melyek fontosak számodra és melyekre a kapcsolatod mellett is szeretnél minél több időt szánni. Azt gondolom, bármikor megtörténhet veled, hogy összetalálkozol egy olyan fiúval, akivel kölcsönösen megtetszetek egymásnak! Akár az utcán sétálva is, utazás közben, de lehet, hogy éppen egy haverod haverja, akivel még nem találkoztál. Az is lehet, hogy már ismered, csak még nem vettétek észre egymást ilyen szempontból. Szerintem mindenképpen érdemes várni olyasvalakire, akivel tényleg jól érzed magad! Addig is ismerkedj, menj emberek közé, alakítsd úgy az életed, hogy jól érezd benne magad!

Hajrá!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor