Nagyon egyedül érzem magam! Kérem segítsen!?

2013.03.17.
15 éves lány vagyok,átlagos,de borzasztóan visszahúzódó már-már emberfóbiás. Minden nap itthon vagyok,nem járok sehova. Ismertségem csak az iskolában van (kb 5 ember) de velük is csak az iskolában tartom a kapcsolatot.
A problémám az hogy kb. 1 hónapja hullámvölgyben vagyok.
Egyik pillanatban nagyon jó kedvem van,másik pillanatban ( pl. mint most) élni sincs kedvem,folyamatosan gombóc van a torkomban,bármikor elsírhatom magam.
Sehol egy társ,legjobb barátnő.
Nagyon el vagyok keseredve. Többször megfordult a fejemben az hogy megölöm magam,semmi értelmét nem látom az életemnek. Kérem segítsen!

Szakértőnk válasza a Nagyon egyedül érzem magam! Kérem segítsen!? kérdésre

Kedves Levélíró!

Az, hogy ennyire rosszul érzed magad, hogy már az öngyilkosság gondolata is felmerült benned, arra utal, hogy eljutottál arra a pontra, hogy mindenképpen változtatni szeretnél az életeden. Biztos vagyok benne, hogy nem az öngyilkosság a maga véglegességével és visszafordíthatatlnaságával az egyetlen megoldás, még ha nem is nagyon látsz még alternatívát! Azt javaslom, beszélj a problémáidról, kérd ki olyan valakinek a tanácsát, akiben megbízol, hogy segítséget kapj a helyzeted más szempontból való meg vizsgálásához! Jó ötlet lenne személyesen is pszichológus segítségét kérned, aki hatékonyabb módszerekkel tudna segíteni a változtatásban!

Összességében úgy tűnik, eléggé egyedül vagy, hiányoznak az életedből az emberi kapcsolatok és a pozitív élményeket adó tevékenységek. Biztosan jó otthon is lenned, de így sok lehetőségtől megfosztod magad, hogy jól érezd magad. Persze érhetnek kellemetlen tapasztalatok is, ha kimozdulsz az otthonod biztonságából, de mint megtapasztalatad, ez a mostani stratégiád nem segít, hogy jobban érezd magad. Igyekezz apránként, kis lépésekkel legyőzni a szorongásodat, menj emberek közé, csinálj magadnak programokat! Meglátod, egyre jobban fogod érezni magad tőle!

Hajrá!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor